top of page

Vernieuwd Central pakt scalp van 2de nationaler!

Heel wat beweging afgelopen zomer bij Central. Het nieuwe sportieve project krijgt stilaan vorm en dit seizoen staat in het teken van een snelle terugkeer richting nationale reeksen.

Zo zal er op vrijdag een extra team bijkomen om optimaal jonge spelers te laten proeven van zaalvoetbal.


De nieuwe B-ploeg ontving vrijdag 1e nationale Project Salaam Mechelen vzw. Salaam wist de seizoenen voor de corona-stop een stevig fundament te leggen en stond voor de stop gewoon 6e in de hoogtste afdeling van het nationale zaalvoetbal. Een tegenstander van formaat dus.


Maar LCB begon met vertrouwen aan deze oefenpot, vorige week werd er nog brandhout gemaakt van het moedige Den Toog Opvelp (1-7). LCB probeerde hoog druk te zetten en liet Salaam niet in hun spel komen. Verdedigend stond het als een huis en de thuisploeg kon ook 2x profiteren van matig keeperswerk bij de Mechelse bezoekers (2-0). Doelman Lorenzo was outstanding en stuurde een sterk verdedigend blok aan. In een evenwichtige eerste helft gingen we rusten bij 2-1. De Mechelse goal kwam er naar defensief twijfelen op een vrije trap, maar werd slim uitgespeeld.


Na de rust begon Leuven als een wervelwind. Als snel werd het 3-1, maar Salaam panikeerde nooit en had vooral de bal. Central werd achteruit gedrukt en speculeerde nu veel meer op de tegenaanval. Ondanks dat enkele jongens nog maar voor de 2e (!) keer samenspeelde, stond de organisatie er. Salaam ontwikkelde druk, maar ondanks de snelle 3-2, was er nooit paniek. Ook dankzij een uitmuntende Lorenzo, onze Italiaanse doelman was misschien wel de sterkste Leuvenaar. Central bleef wel constant dreigen en gevaarlijk, wat resulteerde in een wereldgoal van Tin. 4-2.


Het sein voor Salaam om met een vliegende goalie te gaan spelen. Wederom extra druk en een nieuwe situatie voor LCB. Salaam zou nog 2x een echt knap zaalvoetbaldoelpunt maken, maar de Leuvenaars scoorden tussendoor ook nog 2 prima goals. 6-4, na een avondje topzaalvoetbal in Heverlee.


We mogen terecht fier zijn op dit resultaat, als was Salaam fysiek zeker nog niet top. Ook shout out naar de Mechelaars, het was alweer een faire match zaalvoetbal op hoog niveau. Veel succes dit seizoen!!


Vrijdag oefenen we de laatste keer, aftrap 21h te Heverlee.

bottom of page