top of page

Toog Opvelp B - Leuven Central C 4-4

Zoals in mijn vorig verslag al vermeld, stond er voor de C-ploeg al direct een stevige test op het programma tegen Toog Opvelp. Zij domineerden samen Cheers Woluwe en onszelf de reeks de voorbije seizoenen. Bovendien hebben we het in de sporthal van Bierbeek steeds moeilijk. Om één of andere reden komen we daar nooit echt goed in ons spel. We vertrokken met het nodige vertrouwen want we konden toch op een sterk achttal rekenen. Toog Opvelp bleek bovendien danig verzwakt door een verhuis van hun beste speler en nog enkele geblesseerden. Desalniettemin blijft deze ploeg een moeilijk te manoeuvreren geheel.

Al snel werd duidelijk dat het weer niet makkelijk zou worden. We verzuimden om het tempo de hoogte in te jagen waardoor onze tegenstander weer vlot in de organisatie kon kruipen. Bij momenten lukte het wel en dat resulteerde dan ook meteen in kansen. Met een 1-2 voorsprong bij de rust waren we karig beloond voor ons overwicht. De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Maar nu wist den Toog zijn weinige kansen bijna allemaal om te zetten in doelpunten en plots stonden we met 4-2 in het krijt. Met nog een kwartier op de klok hadden we echter nog tijd genoeg om de scheve situatie recht te zetten. Maar verder dan een billijk gelijkspel kwamen we niet meer. Na de match toch wat ontgoocheling al zouden we voor de match waarschijnlijk wel getekend hebben voor een gelijkspel.

Ploeg: Lorenzo, Pieter V., Ferre (1), Christoph, Pieter M. (1), Bas, Nico (2), Kjel