top of page

Toog Opvelp B - LCC 4-5

Gisteren stond de lastige verplaatsing met Toog Opvelp B op de agenda. Al enkele jaren domineren ze samen met ons 2de provinciale B. Het was ons ook nog nooit gelukt om in hun zaal te gaan winnen. Dit jaar zijn er nog wel twee stevige concurrenten bijgekomen met IST Herent en CSK Everberg die vorig seizoen nog in de nationale reeksen actief waren. Met de match tegen Toog werd dit loodzware drieluik niet onsuccesvol beëindigd. Zowel in Everberg als Bierbeek wisten we de punten weg te kapen, wel jammer dat onze thuismatch tegen IST verloren ging. Maar met 4 op 6 zijn we zeker niet ontevreden. De match zelf dan:


We kamen vroeg op voorsprong door een mooi afstandsschot in de linker kruising van Bart. Daarna had Den Toog, zoals de rest van de wedstrijd, veel balbezit maar kon het geen grote kansen afdwingen. De laatste 10 minuten van de eerste helft werden ze sterker en draaiden het spel zodat we met een 2-1 achterstand de rust ingingen.

Begin tweede helft zetten we hoger druk en nemen het spel in de hand en komen zo door Soroush op 2-2 maar krijgen direct daarna de 3-2. Na een goed uitgespeelde counter tikt Kjel een voorzet van Tin binnen en staan we weer gelijk. Na andermaal een counter komen we op 3-4 door het tweede doelpunt van Soroush. De tegenstander jaagt zich op over het fysieke spel maar de scheidsrechter is het ermee eens dat niet elk contact noodzakelijk een fout is. Helaas duurt het ook deze keer weer niet lang tot de gelijkmaker: een schot dat ernaast zou gaan raakt de schouder van een aanvaller en vindt zo de weg naar het net.

De beslissende 4-5 valt na een onderschepte pas in de spelopbouw. Tin gaat er alleen vandoor en schiet em er koelbloedig rechtsonder in.

Zo kunnen we een spannende wedstrijd niet onverdiend voor ons beslissen.

Comments


bottom of page