top of page

So Jeunes Dour - LCA 6-3 (Beker van België)

In de vorige ronde hadden we overtuigend Hermano Jumet opzij gezet, de huidige nummer 3 in 2de nationale. Maar net als vorig jaar werden we niet door het lot gediend en moesten we opnieuw op bezoek bij de leider in 1ste nationale. Desalniettemin was het geloof in een stunt aanwezig.

Zoals te verwachten was het balbezit voor de thuisploeg maar we werden zeker niet weggespeeld al voelde je toch dat er wel wat zenuwachtigheid bij onze troepen aanwezig was. Mits wat meer koelbloedigheid hadden we zelfs op voorsprong kunnen komen. Vooral hun kapitein deed ons pijn. Hij forceerde een vrije trap die hij zelf enig mooi binnen krulde. Even later luidde dom balverlies de 2-0 in, al moet het gezegd dat er uiteindelijk met de hand werd gescoord. Echter ontsnapte dit aan het oog van de scheidsrechter. Toen Xander even later de 2-1 scoorde alweer pech, de scheidsrechter zag niet dat de bal over de lijn was. Je weet dat in het hol van de leeuw de twijfelgevallen niet ons voordeel zullen beslist worden. Maar even later was het dan toch prijs Wilson zette zich sterk door en de 2-1 stond dan toch verdiend op het bord. Dit was meteen ook de ruststand.

De zenuwachtigheid was wat weg en het geloof in een stunt nam minuut na minuut toe. We kwamen na een 7-tal minuten in de tweede helft zo waar terug langszij. Wilson rondde knap een mooie aanval af. Helaas voor ons panikeerde de thuisploeg niet en ook zij breiden een mooie aanval in elkaar. Lorenzo kansloos en 3-2. Maar zoals gezegd zaten we in de match en Xander bracht ons even later opnieuw langszij. Spijtig genoeg geraakten we er nooit over, alweer knap samenspel en 4-3. Even later stierf de 4-4 keihard op de paal. Maar Central bleef in zijn kansen geloven. Soroush wist de bal te onderscheppen en we stormden met 3 naar voren tegen maar 1 Dourse verdediger. Helaas voor ons werd de counter slecht uitgespeeld en in plaats van 4-4 werd het op tegenaanval 5-3 met nog 3 minuten op de klok betekende dit dan ook de doodsteek.

Ik kan alleen maar trots zijn op wat onze jongens hebben laten zien. Je weet dat het in zo een wedstrijd een beetje moet mee zitten en dat was vrijdag niet het geval. Indien hun tweede doelpunt afgekeurd was geweest en onze eigenlijke 2-1 gevalideerd had het er heel anders kunnen uitzien. Want met een 1-3 ipv 2-2 heb je een andere match. Uiteraard geeft dit vertrouwen voor de rest van de competitie.