top of page

Royal Tienen - LCE 2-2

In een seizoen waarin een goede reeks resultaten steevast werd opgevolgd door een mindere periode moest Leuven Central E aan de slag bij leider Royal Tienen. Een belangrijke wedstrijd voor thuisploeg die alle punten kan gebruiken wil het de titel behalen. Voor LCE is het hoogst haalbare een plaats in de linker kolom van het klassement, toch zou het met plezier de titelkansen van fiere Tienenaars een knauw willen geven.


Met een nooddoelman en één wisselspeler begon Leuven moedig aan de partij. Het overwicht was echter voor de thuisploeg die haar technisch overwicht na 10 minuten in een 1-0 voorsprong vertaald zag worden. Het sein voor de bezoekers om een tandje bij te steken, het spel werd evenwichtiger en er waren kansen voor beide teams. Toch gingen beide teams rusten met die 1-0 score.


De tweede helft startte zoals de eerste, Tienen drukte en wou duidelijk haar voorsprong vergroten. Dit lukte toen matig verdedigen werd afgestraft door de thuisploeg. Wie echter dacht dat LCE zich naar de slachtbank zou laten leiden kwam bedrogen uit. Net als in de eerste helft herstelden de bezoekers het spelbeeld, maar in tegenstelling tot die eerste helft volgde er nu wel doelpunten. Eerst de aansluitingstreffer waar iedere speler van LCE een fout in had en iets later ook de gelijkmaker.


Ondanks nog een paar hete standjes voor het Leuvense doel en vrije trap van LCE zelf op de lat veranderde de score niet meer. De thuisploeg bleef achter met 1 punt en doet een slechte zaak in de titelstrijd, Leuven Central E mag blij zijn met de geleverde prestatie en kan uitkijken naar een rustig slot van de competitie.

Comments


bottom of page