top of page

MIST Wemmel A - Leuven Central A 4-4

De verplaatsing naar Wemmel betekende een stap in het onbekende voor de A-ploeg. De tegenstander speelde vorig jaar subtop in een andere reeks op hetzelfde niveau en had al 2 van zijn 3 wedstrijden gewonnen in deze jaargang. De weergoden ontketenden een ware storm en onze Leuvense gladiatoren waren maar wat blij dat zij allen heelhuids de sporthal bereikten. Daar aangekomen bleek dat omkleden door corona gewoon in de kantine moest gebeuren en dat douchen niet mogelijk zou zijn. Een minuutje buiten gaan staan was daar echter ruim voldoende toe.


Een paar afwezigheden zorgden ervoor dat Central aantrad met Jappe in doel, Kinge, Flo en Jakke in verdediging en dan Bas, een half geblesseerde Nico en debutant Michiel in de aanvalslinie.


Naar goede gewoonte eiste Central in de beginfase de bal op en kreeg het enkele kansjes die niet afgewerkt werden. We zagen echter al snel dat Wemmel zich aandiende als een zeer vinnige counterploeg met een aantal spelers die ook in de plaatselijke atletiekclub niet misstaan zouden hebben. Het zou dus zaak worden van geduldig op te bouwen en vooral nauwkeurig te blijven in onze passing, want elke tegenstoot bleek levensgevaarlijk. Jappe keerde het eerste gevaar maar toen een snel gezette vrije trap (na een denkbeeldige overtreding van Michiel) via een gelukje bij de vrijstaande spits aan de tweede paal kwam, was ook hij gezien. Central bleef breien aan aanvallen en kreeg een aantal mogelijkheden van Nico en Michiel, maar de thuisdoelman deed zijn job, en deed die goed. Tot overmaat van ramp leidde een snelle counter tot 2-0.


Ik denk dat het al wel even geleden is dat onze A-ploeg 2 goals in het krijt stond. Toch werd er niet gepanikeerd, en toen de snelle Flo van zijn sokken gelopen werd in de vijandelijke backlijn kregen we een penalty die door Jakke binnengebuffeld werd met keeper en al erbij. Vlak daarna kregen we opnieuw een penalty. De eerste was glashelder, deze was dat op zijn zachtst gezegd iets minder. Veel gemekker bij onze Franstalige gastheren, maar Boerke Bas trapte de penalty als een trotse Vlaming hoog in doel. Alles te herdoen vlak voor rust. Zou je denken. Dom balverlies in de opbouw zorgde er nog voor dat Wemmel met 2 alleen op doel kon stormen. Dit Wemmel was jammer genoeg een goede ploeg. En die missen zo’n kansen niet. 3-2 bij de rust.


Weinig paniek in de ervaren Leuvense rangen en er werd verder gespeeld vanuit balbezit, met iets meer aandacht voor de nauwkeurigheid in passing. Het spel golfde mooi op en neer met veel halve en hele kansen langs beide zijden. Een knappe combinatie eindigde via Nico bij Michiel en die kon aan de tweede paal binnentikken. Aan de overkant dwong de gevaarlijkste Brusselaar met een loeiharde punter Jappe tot een snoekduik. De boel kon nu echt alle kanten uit, er werd op het scherp van de snee gespeeld en helaas eindigde een goed uitgespeelde Wemmelse aanval knap in de verste hoek. Kopjes wat naar beneden, zeker omdat een geblesseerde Nico nog altijd een topspeler is, maar door de hinder aan zijn kuit bleek zijn dodelijk kanon te sputteren. Het was echter Kinge die met een geniale ingeving de thuisdoelman klopte in zijn korte hoek. De gelijkmaker vanuit een totaal ongevaarlijke situatie, klasseflits dit. Met nog enkele minuten op de klok leken beide ploegen vrede te nemen met de draw, al vonden die van Wemmel het wel nog nodig tegen 2 domme gele

kaarten aan te lopen voor protest.


Eindstand 4-4, al bij al niet slecht als je een hele wedstrijd op achterstand hebt gestaan. Een geslaagd debuut voor Michiel, die achteraf wel blazend vaststelde dat hij dit niveau en tempo toch nog wat gewoon zou moeten worden. Voor ons was het ook lang geleden dat we nog eens zo’n stevige tegenstander voor de kiezen kregen. Dit is echter veel leuker dan met 6 of 7 goals verschil te winnen. Bedankt Wemmel voor de spannende partij!


Volgende vrijdag Beker van België, met de verplaatsing naar La Louvière. Aangezien de routiniers dit soort verplaatsingen liever niet meer maken zal er een mix van A-spelers en beloften aantreden. Een ideale gelegenheid voor onze jonkies om ervaring op te doen. Voorts duimen we voor een goed herstel van onze topspitst zijn kuit.


bottom of page