top of page

Leuven Central anno 2023

Een kort overzicht van het voorbije seizoen hadden jullie nog te goed. We waren het voorbije seizoen actief met 6 teams in competitie. En we kunnen alweer spreken van een zeer succesvolle campagne.


Onze A-ploeg promoveerde het vorige seizoen van 1ste provinciale naar 3de nationale. Maar had de ambitie om onmiddellijk mee te doen voor een nieuwe promotie. Dat we uiteindelijk op een zucht van de titel zouden stranden hadden we op voorhand nooit kunnen denken. Het was snel duidelijk dat er 4 teams voor de felbegeerde plaatsjes zouden strijden. Namelijk CDJ Anderlecht, Egema Bosvoorde, Blampain Braine en wijzelf. Lange tijd zag het er zelfs naar uit dat we de titel zouden pakken. Maar net als vorig seizoen zorgde een vormdip in maart dat we onze comfortabele voorsprong nog uit handen gaven. Toch wisten we op de laatste speeldag nog een testwedstrijd voor de titel uit de brand te slepen. De promotie was, als beste tweede, op dat moment al een feit. Seizoen dus al geslaagd, maar het kampioenschap zou een mooie kers op de taart betekenen. Een confrontatie tegen Anderlecht zou over het kampioenschap beslissen. Zij hadden zich versterkt met twee ex-jeugdinternationals, dus makkelijk ging het zeker niet worden. Bovendien wist Anderlecht enkele weken later de Beker van België te winnen. Dus het hoeft dan ook niet gezegd dat deze ploeg niet thuishoort in 3de klasse. Maar desalniettemin waren we niet van plan om ons zomaar gewonnen te geven. Anderlecht had wel meer balbezit maar echt dreigend waren ze niet. Helaas door concentratieverlies keken we plots wel tegen een 1-0 achterstand aan. Nog voor rust wist Sander met een knappe vrije trap de bordjes terug in evenwicht te hangen. Dus geen man over boord. De tweede helft, spijtig genoeg voor ons, hetzelfde scenario. Alweer iets minder alert en de 2-1 een feit. Een stand die tot 6 minuten voor tijd op het bord bleef. Central zou nog een slotoffensief inzetten met onze meespelende keeper maar net op dat moment kregen we op een counter de 3-1 om onze oren. Met nog enkele minuten op de klok zou het nu wel heel lastig worden. In de laatste minuten werd er door onze 'vliegende' keeper nog 3 keer gescoord. 5-2 verlies, maar we onthouden vooral dat we een heel sterk team toch 45 minuten stevig weerwerk hebben kunnen bieden. Wat het beste doet verhopen voor het aankomende jaar in 2de nationale. Ook in de beker van België stonden we ons mannetje met oa het uitschakelen van een topper in 2de nationale en uiteindelijk nipt verlies in Dour, de nieuwe kampioen van België in BZVB.

Onze B-ploeg kende vooral een zeer frustrerend seizoen. 'Den Bond' had er naar goede gewoonte weer een soepje van gemaakt. Daar waar we al jaren aangeven dat er dingen moeten veranderen leggen de bobo's onze verzuchtingen jaar na jaar achteloos naast zich neer. Met als gevolg dat teams massaal de handdoek gooien en elders hun geluk gaan beproeven. Op 5 jaar tijd werd vierde nationale gereduceerd van 40 a 50 ploegen naar slechts 14. Met als gevolg dat we met onze B-ploeg ook opnieuw het ganse land konden doorkruisen. Hetgeen allerminst de bedoeling was en duidelijk niet alleen van ons. Want van de 14 gestarte ploegen hebben uiteindelijk 9 ploegen de eindmeet gehaald. Het hoeft dan ook geen betoog dat deze competitie volgend jaar ophoudt te bestaan. Sportief gezien kenden we een zeer sterke start, na de heenronde stonden we comfortabel aan de leiding. Maar vanaf toen begon het forfaits te regenen en was de motivatie dan ook ver te zoeken. Omdat het klassement ongeveer wekelijks wel eens op zijn kop werd gezet door een ploeg die er de brui aan gaf. Het is dan ook geen verassing dat op het einde van deze rit de twee Brugse teams aan de leiding staan. Naast de algemene forfaits kregen zij ook van de 7 andere overblijvende teams elk nog minstens 1x de punten cadeau. Uiteraard was het voor hun ook telkens een verre rit maar een tegenstelling tot de Vlaams-Brabantse teams wisten zij dit op voorhand aangezien dat al jaren al het geval is. De eindstand is dan ook weinig relevant maar het toppunt van deze komedie is dat Montreal Brugge uiteindelijk de titel vierde, maar ironie o ironie, door een forfait op de laatste speeldag was het uiteindelijk Varsenare dat officieel de laatste kampioen van de Vlaamse competitie zal zijn. Een ploeg die wij twee keer wisten te verslaan. Aangezien we ook de beker wisten te winnen kunnen we gezien de omstandigheden toch wel van geslaagd seizoen spreken. Volgend seizoen zal dit team dan ook noodgedwongen de overstap maken naar een ander verbond. Namelijk 3de nationale KBVB.

Onze C-ploeg kende een zeer wisselvallig seizoen. 2de provinciale is dan ook een zeer leuke reeks. Met allemaal teams uit de buurt die min of meer aan mekaar gewaagd zijn. Je kan dus perfect vijfde worden maar ook 3de-laatste. Het kwartje viel vaak niet aan de juiste kant voor onze mannen dus het werd uiteindelijk een 9de plaats. Naar volgend seizoen toe (met de nodige versterkingen) is de ambitie om de aansluiting met de top 3 te maken.Onze D-ploeg (1ste LZV) kan vaak niet rekenen op hun beste spelers door overlapping met onze A-ploeg. Bovendien kenden ze ook nog eens een dramatische start van het seizoen. Met 6 op 21. Dan weet je dat de titel eigenlijk al weg is. Temeer onze concurrenten van de pokeballers openden met 34 op 36. Uiteindelijk eindigden we toch nog knap op een 2de plaats met een verschroeiende eindsprint. Alweer een tweede plaats, volgend seizoen met iets meer focus toch eens de titel proberen te pakken :-)
Onze E-ploeg kende, in 2de lzv, ook een zeer succesvol seizoen. Met maar twee nederlagen, waarvan dan nog één met een halve ploeg (onze 1ste wedstrijd), werd makkelijk kampioen gespeeld. Onze veteranen willen volgend jaar in 1ste lzv het vuur van aan de schenen van de toppers in deLZV gaan leggen.

Tot slot onze F-ploeg. Ook zij kenden een leuk seizoen en sloten uiteindelijk af op een mooie 2de plaats in 4de lzv en dwingen dus ook de promotie af naar 3de.We kunnen dus spreken van een zeer succesvol seizoen. Hopelijk kunnen we deze lijn het komende jaar gewoon doortrekken!

Comments


bottom of page