top of page

Leuven Central A - Wanhoop Hoeilaart A 7-5

De A-ploeg kreeg vrijdagavond het gedeeld laatst geklasseerde Hoeilaart op bezoek. Gezien de gemakkelijke zege in de heenmatch en het feit dat er thuis nog geen enkel punt verloren werd kondigde deze wedstrijd zich dus aan als een hapje, en laat dat in het verleden al te vaak aanleiding geweest zijn tot onnodig concentratieverlies en daaruit volgend puntenverlies. De focus was er dus wel, en volgende 7 gladiatoren maakten hun opwachting: Jappe in doel, Flo, Jakke en Ruup in de verdediging en Wannes, Tin en Nico in de voorlinie.


De bezoekers begonnen zeer laconiek aan de match door hun eerste baltoets (de aftrap) meteen uit het veld te trappen. Het was dan ook geen verrassing dat Nico er binnen de minuut al 1-0 van maakte. We leken vertrokken en eisten de bal op, maar de afwerking bleek vrijdag niet ons sterkste punt. We kampeerden wel en masse op de helft van de bezoekers, waardoor we moesten opletten voor eventuele counters. Erg laks verdedigen zorgde ervoor dat op zo’n counter Hoeilaart er in slaagde om geheel tegen de gang van het spel in gelijk te maken. De bezoekers beschikten over een balvaste spits en een zeer snel oprukkende verdediger, en als deze geen strobreed in de weg wordt gelegd krijg je natuurlijk moeilijkheden. Jappe moest een vrije trap uit de hoek halen nadat zijn muur ongevraagd open ging, maar dat bleek het laatste wapenfeit van de bezoekers voor lange tijd. Tin kon knap 2-1 maken en Wannes zorgde na een erg knappe combinatie via verschillende stationnetjes voor het 100e doelpunt van het seizoen, iets wat na de match vooral op social media gevierd werd. Nico kon een geloste bal van de keeper binnentikken en na knappe assist van Wannes zorgde Flo voor 5-1. Meteen ook de ruststand. Dachten we. Want met de meest lucky goal ever zorgde Hoeilaart toch nog voor een smet op het blazoen van onze eerste helft, al werd ook hier weer zeer bedenkelijk verdedigd.


Geen vuiltje aan de lucht gezien de verpletterende dominantie van Central in de eerste helft, maar opnieuw een onwaarschijnlijke geluksgoal bracht Hoeilaart een minuut na rust op 5-3. De discussies bij Central werden feller en vanvoor werd geen bal meer vastgehouden. De titelkoorts sloeg dan toch finaal toe, en bij sommigen ging even het licht uit, waardoor de bezoekers tot hun eigen verbazing plots langzij kwamen. Jappe vroeg een time-out aan, maar Wannes kegelde nog eerst een vrije trap via beide winkelhaken binnen. Een absolute parel van een goal. Tijdens de time-out werd aan iedereen gevraagd op even te kalmeren en terug te grijpen naar waar wij zo sterk in zijn: bal in ploeg houden, geduldig combineren en dan op het gepaste moment toeslaan. Hoeilaart miste vlak daarop een dot van een kans maar dat was dan ook wel de laatste keer dat ze Jappe nog konden bedreigen. Het was integendeel Nico die met een hard schot de 7-5 eindcijfers vastlegde.

Dit had nooit een moeilijke match mogen worden. Matig afwerken, laks verdedigen en domme keuzes in opbouw brachten Hoeilaart weer helemaal terug in de wedstrijd en de nervositeit die onvermijdelijk is bij een ploeg in titelstrijd maakte zich van ons meester. We moeten hier lessen uit trekken en vooral kalm blijven: als wij ons spel spelen komt niemand in onze buurt. Tegendoelpunten horen er nu eenmaal bij.


Door opnieuw verlies van achtervolger Tervuren komt de titel nu wel heel dichtbij, maar we hebben nog lastige klippen als het bezoek bij Betekom en Huldenberg op het programma. Volgende match thuis tegen Opvelp moet dus ook eerst nog absoluut gewonnen worden. Daarna mag er stilaan gedacht worden om de frigo’s leeg te maken en plaats te maken voor een paar goeie flessen champieter.


Comments


bottom of page