top of page

Leuven Central A - Futsal Puurs 7-4

De A-ploeg wist zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af te sluiten in Diegem, zodat er voortgegaan werd op het winnende elan van vorig seizoen. Een nieuwe opgave wachtte op de Leuvenaren in de gedaante van Futsal Puurs B, ook wel gekend als het vroegere Duvel Breendonk en het nog vroegere ABCA Berchem. Deze ervaren rotten gaven onze vrienden van Betekom een pak voor de broek op de eerste speeldag, het beloofde dus een knap lastige avond te worden.


Central recupereerde Jappe in doel en Ruup in de verdediging die daar gezelschap kreeg van Flo en Jakke. Voorin man in vorm Bas, geflankeerd door sluipschutter Wannes en killer pur sang Nico. De thuisploeg begon sterk en Puurs had weinig in de pap te brokken. Wannes opende op listige wijze de score en Jakke trapte een vrije trap langs de muur feilloos binnen. Er werd een beetje gas teruggenomen en Puurs kwam wat beter in de wedstrijd. De bezoekers beschikten over pijlsnel oprukkende verdedigers en stevige aanvallers, een beproefd recept. Op een vlijmscherpe counter konden ze knap milderen, maar ook onze Tasmaanse Duivel Flo liet zich niet onbetuigd en diepte uit. Central was beter en Ruup had de Puurse spits in zijn broekzak maar Puurs werkte zeer efficiënt af en Jappe liet zich vanuit zeer scherpe hoek kloppen. Dat kan ik ook, dacht Sniper Wannes en vanuit nog schuinere hoek maakte hij de bezoekers monddood. Ook de onvermijdelijke Nico pilte zijn goaltje mee voor rust en Central ging probleemloos met 5-2 voorsprong de rust in.


Na rust tekende Flo voor het mooiste doelpunt van de avond met een puntertje in de linkerbovenhoek. Een misverstand tussen Jappe en Jakke en daarna zeer laks verdedigen zorgden ervoor dat Puurs nog even kwam piepen, en de wedstrijd zelfs overnam. Dat resulteerde in een aantal gevaarlijke schoten maar Jappe liet zich niet meer verschalken. Naar goede gewoonte was het laatste woord voor Nico die de 7-4 eindcijfers op het bord zette, al verdiende de prachtige sombrero van Wannes een beter lot dan op de hakken van de bezoekende doelman te sterven.


4 op 4 dus voor de A-ploeg en een prima start. De lange periode van gedwongen rust weegt nog wel hier en daar wat op de spelers, maar dat kan alleen maar verbeteren naarmate we meer wedstrijden spelen. Te beginnen nu vrijdag op Black Wolves Betekom, altijd een zeer moeilijke verplaatsing.

Comments


bottom of page