top of page

Leuven Central A - Boba Leuven 9-5

Dat de A-ploeg als een scudraket door de competitie vliegt is intussen wel geweten. 2 keer werd er gelijkgespeeld, alle andere matchen werden winnend afgesloten. Dit zorgt er natuurlijk voor dat onze tegenstanders met het nodige respect maar vooral ook motivatie afzakken naar Heverlee om ons te bekampen. Zo ook Boba Leuven, 4e in de stand. De heenmatch werd ginder met een vertimmerd team nipt gewonnen, voor de thuismatch konden we rekenen op Jappe in doel, Kinge, Flo en Jakke in verdediging en Tin, Nico en tractorbestuurder Bas als speerpunten.


Boba presenteerde zich in de eerste helft als vooral een gedisciplineerd geheel dat zich op eigen helft terugtrok en loerde op de counter. Niet onlogisch als je weet dat de A-ploeg dit jaar amper doelpunten slikt en blind ten aanval trekken tegen ons meestal resulteert in een pak voor de broek. Central trok dus zijn stoute schoenen aan en kampeerde op de helft van de tegenstander, en kreeg een aantal zeer grote kansen via Nico. Waar de doelpunten normaal vanzelf komen bij onze spits, wou de bal er nu echt niet in. Paal, doelman, vreemde balcapriolen, ... het zorgde er allemaal voor dat het kanon bleef zwijgen. Boba stelde daar niet zoveel tegenover, al was het schrikken toen een van hun flankspelers moederziel alleen voor Jappe opdook, die zich evenwel niet liet verschalken.

De supporters bleven een kwartier op hun honger, tot een misverstand in de Centraliaanse defensie ervoor zorgde dat Boba-speler Monival Jappe van dichtbij kon fusilleren. Als door een wesp gestoken reageerde Central en Tin hing de bordjes in evenwicht. Beide ploegen bekeken het even en de ruststand was 1-1.


Na rust veranderde het spelbeeld volledig en kregen we een doelpuntenkermis. De supporters waren nog niet terug uit de kantine of enkele snedige combinaties waarbij de achterlijn gehaald werd zorgden ervoor dat Central 3-1 was voorgekomen. We gingen op zoek naar een 4e treffer om de match in een definitieve plooi te leggen, maar erg slecht verdedigend werk zorgde er integendeel voor dat Boba nog langszij kon komen. Dit was redelijk tegen de gang van het spel in en het ervaren Central, in plaats van te panikeren, ging door op het ingezette elan na rust en liep vrij simpel 6-3 uit, temeer omdat bij het jonge Boba de kaars wat uitgedoofd geraakte. Jakke zorgde voor de mooiste actie van de wedstrijd toen hij in 1 tijd strak kon voorzetten maar Bas was te verbouwereerd door deze wereldpass en vergat af te werken.


Boba wisselde zijn keeper voor hun veldspeler met het zwaarste schot en kon zo onmiddellijk scoren, nadat Central te lief was in het duel. Boba vatte moed, maar had teveel krachten verspeeld in het achterna snellen van onze turbo’s Flo en Kinge en werd zonder doelman simpel monddood gemaakt door Kinge en Tin. Een afgeweken schot van hun doelman/speler zorgde nog voor 9-5, iets waar vooral Jappe die zijn aantal tegendoelpunten liefst wilde minimaliseren niet bepaald mee kon lachen, maar meer dan een voetnoot werd dit niet meer. Mooie en verdiende zege dus tegen een ploeg die toch mee vooraan in de stand staat, niks dan blije gezichten dus in kamp Central. Zeker toen bleek dat de 2e in de stand kansloos verloren had bij de 3e. De titeldroom weer een stukje groter, maar zoals steeds moet men het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.


Volgende week vrijdag de verplaatsing naar het stugge CSK Everberg. Geen Kinge dan, normaliter recupereren we Ruup wel weer. Bij winst zetten we een mooie stap naar eeuwige glorie. Veel succes!


Comments


bottom of page