top of page

LCD - Jovenes Relegem 2-2

het nieuwbakken Leuven Central D, de tweede ploeg van het Leuvense vrijdagavondluik, begon vrijdagavond ook aan zijn nieuwe seizoen. Het werd een verdienstelijke 2-2, al zat er misschien meer in.


Veel nieuwe gezichten die nog niet vaak samenspeelden bij de nieuwste telg in de Central familie. Axel keerde terug uit langdurige blessure, de ervaren rot Faisale debuteerde en doelman Yannis kwam inspringen nadat de vorige doelman een week voor de competitie er de brui aan gaf. Jovenes begon sterk aan de competitie maar moest vandaag een drie-tal spelers missen, waaronder hun doelman. De partij begon ook een halfuur later door een verkeerde sporthal op de site van de bond, allemaal niet optimaal.


De eerste helft was een verhaal van lang aftasten. De weinige kansen waren voor de thuisploeg, maar een sterke bezoekende doelman haalde een schot van Niko uit de hoek en stond nog enkele keren pal. Leuven was iets te braaf en gaf Jovenes te veel ruimte, de eerste kans was dan ook meteen prijs. Iets te laks verdedigen en het stond 0-1. Maar de reactie van Leuven mocht gezien worden. Onze jongens begonnen meer en beter te drukken en Law toonde met een kunststukje z'n klasse, hij liet een inspeelpass richting doel slim doorlopen en de keeper was te verrast om te reageren: 1-1. Leuven drukte nu door, na een vlotte aanval knalde Niko enig mooi de 2-1 in het dak van het doel en na een goeie actie legde Kenny de bal pamklaar voor de inlopende Niko, maar deze werd al dan niet foutief afgestopt. We gingen rusten met een verdiende voorsprong.


Korter verdedigen en sneller spelen, daar lag de sleutel om te winnen. Maar de 2e helft werd iets rommeliger en Jovenes kwam ook meer opzetten. Doelman Yannis had een prima redding nodig om de gelijkmaker te voorkomen en stond paraat op enkele schoten vanop afstand. Leuven moest het nu meer hebben van counters, al had ook de thuisploeg nog enkele kansen. De grootste was voor Niko die na een knappe actie op de kruising knalde en ook een indirecte vrije trap van Faisale werd maar net van de lijn gekeerd. En Leuven leek de match ook af te maken, een knappe aanval met héél mooie loopactie van Axel richting 2e paal waar hij al vallend de bal binnentikte, 3-1...of toch niet. De scheids floot de goal af voor een 'tackle', als was Axel wel voor zijn verdediger en eerst op de bal... jammerlijk.

En dan is voetbal soms onverbiddelijk. Central was net niet scherp genoeg en Jovenes profiteerde optimaal. Axel kon een scherpe voorzet niet meer uit doel houden en de bezoekers werden beloont voor hun inzet. In een rommelig slot kreeg Leuven nog 2 goede kansen via Sven en Law, maar alweer stond de sterke goalie van Jovenes pal.


Central liet veel goede zaken zien en verdiende misschien iets meer, maar na een leuke en sportieve wedstrijd was een puntendeling zeker te verdedigen.

Comments


bottom of page