top of page

LCC - ZVK Leuven 1-0

Vorige vrijdag was het al een vreemde uitslag, gisteren zo mogelijk nog een vreemdere. 1-0 jullie lezen het goed, voor het eerst in ons 18-jarige bestaan houden we de 0. De man die tekende voor het enige doelpunt was net geboren toen ZVC De Weerelt, stamvader van het huidige Leuven Central, de doopvont zag.


ZVK Leuven had voor de derby een heuse supportersschare op de been gebracht. Onze tegenstander was dan ook hypergemotiveerd om topprestatie af te leveren. Even zag het er nog naar uit dat de wedstrijd helemaal niet zou kunnen doorgaan omdat de verantwoordelijke van de stad Leuven nergens te bespeuren was om de doelen te plaatsen. Gelukkig had ondergetekende nog een mes in de wagen waardoor het ons, zij het met enige moeite, toch gelukt is om de doelen in de juiste positie te krijgen. En zo kon de wedstrijd toch van start gaan.


Central begon sterk met veel balbezit maar kansen waren er nauwelijks. ZVK Leuven heeft ondertussen ook een zeer ervaren ploeg en met Joris Fannes kregen ze er nog een kwaliteitsinjectie bij. Ze wisten ons zeer goed op te vangen en naargelang de wedstrijd vorderde kwamen er ook goede kansen voor hun. Maar Jappe had zo een dag dat hij wel niet te passeren leek. ZVK mocht proberen wat ze wilden maar Jappe stond steeds opnieuw op de juiste plek om hun schoten verijdelen. Na een knappe aanval wist Jan-Maarten dan toch de 1-0 binnen te tikken. En zo gingen we toch wel verdiend met 1-0 de rust in. De tweede helft kwam ZVK nog meer opzetten en was het bij momenten pompen om overeind te blijven. Al hadden we ook nog wel enkele kansen op de counter om de wedstrijd helemaal te beslissen. Omdat we dit nalieten, mede ook door sterk keeperswerk van de bezoekende doelman, bleef het spannend tot de laatste seconden en zijn we blij dat we de overwinning over de streep wisten te trekken.


Wat een feest voor het zaalvoetbal in Leuven. Ik wil dan ook graag alle aanwezigen bedanken voor deze fijne wedstrijd!

Comments


bottom of page