top of page

LCC - Toog Opvelp B

Op deze zachte herfstavond kreeg LCC de buren van Den Toog Opvelp B over de vloer, om een plaats in de middenmoot te verkrijgen werd gehoopt op een overwinning.

LCC nam de wedstrijd onmiddellijk in handen met enkele kansen tot gevolg. De 1-0 kwam er ook snel na een enig mooie vrije trap in de kruising. Het sein voor Den Toog om te reageren. Bij LCC werden de defensieve taken verwaarloosd waardoor Den Toog te gemakkelijk kon scoren. De wedstrijd leek een pandoering te worden want aan de rust was de score al opgelopen tot 1-5.

Een jonge en onervaren ploeg zou bij deze ruststand waarschijnlijk de handdoek in de ring gooien, maar onze jongens besloten rustig te blijven, maar scherper en vooruit te verdedigen. Deze aanpak loonde niet onmiddellijk, maar dankzij enkele goede reddingen van doelman Yannis kon Den Toog de score niet vergroten. In tegendeel, het werd 2-5 en zo’n 10 minuten voor tijd zelfs 3-5.

Het momentum was gekeerd en Den Toog kon de bal niet meer bijhouden onder de aanhoudende druk van LCC. Enkele minuten voor affluiten werd de aansluitingstreffer gemaakt, een straffe comeback was nabij. De scheidsrechter leek nog even de show te stelen na een zielige gele kaart voor Cedric, maar uiteindelijk kon Samuel de beslissende gelijkmaker scoren. De vreugde was groot, maar een winning goal zat er niet meer in, enkele baltoetsen na de aftrap beëindigde de scheidsrechter de match.

Na de dramatische stand aan de rust zal het vooral LCC zijn dat tevreden is met dit punt. Naar de volgende wedstrijd moeten we vooral onze vechtlust en positieve houding meenemen, maar vooral onze verdedigende taken niet verwaarlozen. Scoorden vandaag: Michaël M., Michaël D., Faisale, Cedric, Samuel.