top of page

LCB - Plakkers Varsenare 4-3

Met deze Brugse jongens kruisten we al meermaals de degens. En onze ervaring leert dat het er soms nog al verhit aan toe kan gaan. We moeten ook steeds op onze hoede zijn want de plakkers hebben bakken ervaring. En zijn steeds razend gevaarlijk met hun meevoetballende doelman. Maar puur op kwaliteit moeten we eigenlijk de punten altijd in Leuven houden.

Helaas gaven we niet thuis de eerste helft. Slordig spel van onze kant en slim spel van de bezoekers leidde tot een 0-2 ruststand. De tweede helft moesten we dus uit een ander vaatje tappen. We zetten het tactisch een beetje om en het begon stilaan wat beter te draaien. Ook de grote zaal speelde ons in de kaart. De bezoekers waren maar met 6 afgezakt naar Leuven en hun doelman moest steeds grote afstanden overbruggen. Daar waar we de eerste helft de bal vooral aan de bruggelingen moesten laten was het tweede helft omgekeerd. En vrij snel slaagden we erin via Nico om langszij te komen. De plakkers waren wel nog gevaarlijk op de counter maar Gareth was goed aan het opletten en wist de angel er steeds goed uit te halen. Er kwam geleidelijk aan ook meer en meer ruimte waar we van konden profiteren om de 3-2 en de 4-2 te scoren. Met nog enkele seconden op de klok kregen onze tegenstanders nog een onterechte strafschop die ook werd omgezet. Zo pakken we na niet onze beste wedstrijd toch de 2 punten en blijven zou samen met hun Brugse buren Montreal de rangschikking aanvoeren.