top of page

LCB - Montreal Brugge 1-1

LCB stond voor een moeilijke opdracht want de Bruggelingen volgden slechts op twee puntjes. Belangrijk was het om zeker niet te verliezen want dan zou Montreal op gelijke hoogte komen. Maar de West-Vlamingen waren zelf ook niet gekomen om het spel te maken. In tegendeel met een strakke organisatie en daarachter een betrouwbaar sluitstuk loerden ze vooral op de counter. Het was dus aan ons om een gaatje te vinden. En één keer lukte dat ook dankzij Flo kwam Law in balbezit en die prikte de 1-0 tegen de touwen. Brugge was de eerste helft nauwelijks gevaarlijk geweest dus we stonden terecht met 1-0 voor bij rust. Maar de marge was dun dus nog heel wat werk op de plank de tweede helft. Beetje bij beetje groeide bij onze tegenstander ook het geloof dat er iets te rapen viel. En na het uitvallen van onze kapitein Flo verloren we ook meer en meer de grip op de wedstrijd. We gooiden een extra portie grinta in de strijd iets waar onze onervaren tegenstander het moeilijk mee had, maar helaas liet de scheidsrechter zich een paar keer vangen. Op één van deze vrije trappen liet Gareth, die ons overigens al enkele keren overeind had gehouden, zich verrassen en kwamen de Bruggelingen langszij. Het bleef ondertussen een dubbeltje op zijn kant maar na Flo verloren we ook nog Christoph met een onterechte gele kaart. Al bij al mogen we dus zeker blij zijn met een puntje. En kunnen we alleen maar tevreden zijn met hoe het seizoen tot nu toe is verlopen. Ondanks de beperkte ambities staan we nog steeds op de eerste plaats.