top of page

LCB Futsal - Moratex Lebbeke 5-5

Sinds mijn laatste schrijven heeft onze nieuwbakken futsal-ploeg 4 wedstrijden afgewerkt met wisselend succes (1x winst, 2x gelijk, 1x verloren). Ook niet onbegrijpelijk voor een groep die pas sinds enkele maanden samen speelt en onmiddellijk op hoog niveau moet presteren met bijna allemaal ploegen die historie hebben op 1ste of 2de nationale niveau in de Belgische Zaalvoetbalbond. Gisteren was het niet anders. Moratex Lebbeke deed jaren mee voor de prijzen in de BZVB, dus we wisten aan welk niveau we ons mochten verwachten. Lebbeke was met een 10-koppige team naar Leuven afgezakt en je zag duidelijk dat ze er op gebrand waren om de punten terug mee naar Oost-Vlaanderen te nemen.

Ze namen dan ook onmiddellijk het heft in handen maar hun aanvallen werden op een secure manier afgeslagen. We liepen zelfs een beetje gevleid uit tot 3-0. Na een knappe aanval scoorden ze de 3-1, maar even later stond het al 4-1 na alweer een goed uitgespeelde aanval van Central. Bij de koffie stonden we dus iet wat overdreven met 4-1 op voorsprong. Maar toen was het al duidelijk dat de schaapjes allerminst op het droge waren.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met dat verschil dat we er steeds minder wisten uit te komen. Maar bleven sterk verdedigen, al moesten we toch na een onoplettendheid een doelpuntje toegeven. Gelukkig was de kloof onmiddellijk weer 3 na slim intrappen van Jacques werkte Viktor knap af. Maar ook nu was de overwinning verre van zeker. Want met nog 15 minuten op de klok werden we volledig weggedrukt, ook wel omdat we er voor kozen om te verdedigen en even later Moratex met 5 veldspelers op het terrein verscheen.

Enkele minuten voor het einde gebeurde het onvermijdelijke, Lebbeke maakte verdiend gelijk. In het absolute slot nog kansen aan beide kanten. Maar beide teams kwamen niet meer tot scoren. Beide ploegen hebben alle reden om ontevreden te zijn met het resultaat maar ook hadden we beide met lege handen kunnen staan. Dus al bij al toch nog tevreden dat we een puntje uit de brand wisten slepen ondanks een 3-0 e 5-2 voorsprong.

Het doel is om week na week te kunnen groeien om er begin van volgend seizoen helemaal te staan. De kwaliteit en de goesting hiervoor is zeker aanwezig. Dus hopelijk kunnen we deze lijn de komende weken doortrekken en af en toe wat puntjes meepakken om zo snel in de veilige middenmoot te vertoeven.