top of page

LCB - El Tigre Halle 2-4

Onze B-ploeg kon vorige vrijdag een uitstekende zaak doen indien er gewonnen kon worden van El Tigre Halle. Maar de voortekenen waren alles behalve gunstig. Een halve ploeg in de ziekenboeg waaronder enkele sleutelspelers. Gelukkig wisten we last-minute toch nog een zesde man te vinden zodat we toch de mogelijkheid hadden om te wisselen. Aan de overkant een hyper gemotiveerd 8-tal gebrand om met de punten huiswaarts te keren. De eerste helft was er vooral balbezit voor de Hallenaren maar eigenlijk waren de beste kansen voor ons. Helaas konden we de bal niet binnen prikken. Gareth stond ook pal zodat we met een 0-0 de rust in gingen.


Gezien de omstandigheden zouden we al lang blij zijn met een punt. Maar zo waar klommen we na een 10-tal minuten in de tweede helft op voorsprong. Een afstandsschot van Kjel dwarrelde in doel. Toch wel een koude douche voor de bezoekers die meer en meer in hun kansen begonnen te geloven. Maar helaas voor ons zat het wel goed met hun wedstrijdmentaliteit en ze sloegen wel degelijk terug. Central begon de vermoeidheid te voelen en een misverstand werd genadeloos afgestraft. Nauwelijks een minuut later werd een knappe aanval mooi afgerond en stonden we plots met nog een 5-tal minuten op de klok 1-2 in het krijt. Nu moest Central het geweer van schouder veranderen maar veel zat er niet meer in het vat. En op een tegenaanval 2 minuten voor tijd konden de boeken helemaal toe 1-3. Een minuutje later maakten we nog wel knap 2-3 maar er was geen tijd meer voor een slotoffensief. De 2-4 was er nog voor de statistieken.


Al bij al een zeer verdienstelijke wedstrijd gezien de omstandigheden tegen een bovendien zeer sportieve tegenstander. Jammer dat we niet minstens een puntje thuis konden houden.


Zo lijken er 4 titelkandidaten over te blijven na de heenronde: Toog Opvelp, Montreal Brugge, El Tigre Halle en Leuven Central. Al moeten de Black Wolves ook zeker niet afgeschreven worden.

Commentaires


bottom of page