top of page

LCA - Pinxtermolen Kessel-Lo 6-1

De virtuele leider LCA tegen de leider RCP een topper avant la lettre. Elk jaar opnieuw is het afwachten met welk team Pinxtermolen nu weer voor de dag zal komen. In tegenstelling tot Central zoeken ze al jaren naar een stabiele spelerskern. Ook dit jaar toch weer een aantal nieuwe gezichten met als meest opvallende hun 'nummer 10'. Tot vandaag kon RCP alvast een mooi rapport voorleggen met maar één nederlaag tegen titelconcurrent Bruus Kessel-Lo. Ook hebben ze nog altijd een trouwe schare supporters die ook gisteren op post waren. Hun aanhang weet ook steeds de nodige druk op de scheidsrechter leggen en zo jutten ze vaak de eigen spelers wat teveel op om de man in het zwart te bekritiseren.

Central nam onmiddellijk de wedsstrijd in handen maar defensief hadden we onze handen vol met hun vinnige aanvaller. Maar nu al weken staat er zo een bijna onontwrichtbaar blok als je dan ook nog weet dat Lorenzo het doel verdedigd dan weet je dat het aartsmoeilijk wordt voor de tegenstander om überhaupt één keer te scoren. Aan de andere ronde Bas een knappe aanval af en even later deed Jakke hetzelfde. Ondertussen raakten we kapitein Flo kwijt met een blessure aan zijn adductoren. Maar even later was de 3-0 meteen ook de ruststand een feit. Als we op hetzelfde niveau en met dezelfde defensieve concentratie de tweede helft zouden afwerken mochten we niet meer in de problemen komen. Maar de tweede helft was nauwelijks gestart toen Joren een beuk kreeg van de tegenstander en zeer ongelukkig tegen muur en bank terecht kwam. Zo verloren we onze tweede verdediger en moesten we het dus nog zo goed als een hele helft met zen zessen zien te rooien. Maar de zes die overbleven staken een tandje bij en het was niet RCP dat terug in de match kwam maar wel LC dat de wedstrijd helemaal nog op slot deed met nog twee uitgekookte doelpunten. Even iets lakser verdedigen en RCP milderde tot 5-1. Het gefrustreerde en mekkerende RCP zag nog twee spelers met geel en rood van het terrein gestuurd worden. Toen was het uiteraard helemaal game over. Eens temeer een knappe overwinning voor LCA en hopelijk vallen de blessures mee.