top of page

LCA - Macron Tienen 4-2

De motivatie was groot bij onze jongens want op bezoek bij de buren uit Tienen liepen we tegen onze tot nu toe enige nederlaag aan. Tienen draait ook al jaren mee in 2de en 3de nationale dus je moet ze niet leren hoe het spelletje gespeeld moet worden. De keerzijde van de ervaring is dat er wat roest op hun botten begint te komen. Met ons energiek spel moesten we hun dus wel de nodige last kunnen bezorgen.

En eigenlijk kwamen de tienenaars de eerste helft nauwelijks in het stuk voor. Helaas stonden we na 30 seconden wel 0-1 in het krijt en duurde het tot ver in de eerste helft eer we de verdiende voorsprong op het bord kregen. Uiteindelijk konden we toch gaan rusten met een 3-1 voorsprong. De tweede helft leken we op ons elan te kunnen doorgaan, maar Tienen gaf zich niet gewonnen. Ook door op het juiste moment een foutje te maken wisten ze ons ritme te breken. En daar waar Lorenzo de eerste helft werkloos was gebleven moest hij nu wel enkele keren ingrijpen. Na een knappe aanval scoorde Lieven knap de geruststellende 4de goal met nog een 8-tal minuten op de klok zou dat voldoende moeten zijn. Tienen milderde nog tot 4-2 maar verder kwamen ze niet meer. En zo pakken we na een sterke wedstrijd de volle buit. De komende weken spelen we tegen titelconcurrenten Anderlecht en Bosvoorde mits winst begint het er goed uit te zien. Maar waarschijnlijk stevenen we af op een spannende titelstrijd met ook Braine dat zijn rol zal spelen.