top of page

LCA - Kliekske Steenokkerzeel 4-2

LCA begon met hoge druk aan de wedstijd en creëerde zo ook dadelijk kansen. Deze werden helaas niet benut en dat moesten we onmiddellijk bekopen. Want de eerste de beste mogelijkheid aan de overkant was wel raak. Een vrije trap ging door de muur en door een deviatie was keeper Lorenzo kansloos. Leuven Central bleef aandringen en scoorde door een mooie trap met links van Xander de gelijkmaker. We hadden de wedstrijd onder controle, creëerden een aantal goede kansen en kwamen nog voor de rust door een doelpunt van Arno 2-1 voor. Een goede verdediging en Lorenzo, die vandaag omwille van vele schoten vanop de tweede rij eens wat meer te doen had, zorgden ervoor dat de voorsprong niet meer uit handen gegeven werd. Aan het begin van de tweede helft scoorde Lieven na een snelle counter de 3-1 waarbij hij in laatste instantie mooi rond de keeper ging. Steenokkerzeel kwam nog terug op 3-2 waardoor de wedstrijd toch spannend bleef. De beslissende 4-2 viel na een heerlijke diepe pas van Arno die door Junior afgewerkt werd. Na een rode kaart voor Steenokkerzeel die tegelijkertijd ook de zesde fout betekende volgden er nog twee penalty’s die niet benut konden worden. Deze overwinning betekent dat Leuven Central volgende week in de rechtstreekse confrontatie met CDJ Anderlecht de leidersplaats kan overnemen.