top of page

LCA - Blampain Braine 3-3

Na 3 maanden zomerstop stonden we te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. De voorbereiding was vlot verlopen en ook hadden we enkele nieuwe spelers met meerwaarde kunnen aantrekken. Echter omwille van diverse redenen ontbraken er voor de seizoensopener maar liefst 8 spelers bij Central. Blampain daarentegen leek voltallig te zijn afgezakt naar Leuven. Het is niet één van de sterkere tegenstanders uit de reeks maar wel één van de moeilijker te bekampen tegenstanders. Zeker als je naar 1 minuut al 0-1 op achterstand komt met het moet gezegd een knappe actie van de bezoekers. Verder creëerden de mannen uit Braine nauwelijks een kans de eerste helft. Langs onze kant was het ook zeker geen kansenfestival maar een kleine voorsprong bij de rust was misschien wel terecht geweest. Maar verder dan 1-1 na een vrije trap van Sander kwamen we niet.


Het geloof bij onze jongens op een goede afloop was gezien het overwicht nog steeds groot bij de rust. Maar Braine bleef secuur verdedigen. De tweede helft hadden we het moeilijk om hun blok echt uit verband te spelen. Op een sporadische tegenprik waren ze bovendien nog gevaarlijk ook maar telkens stond Lorenzo pal. Het was toch Matteo die met een knap schot de verdiende 2-1 op het bord toverde. Het belangrijkste gedaan denk je dan maar een misverstand op een hoekschop leidde de 2-2 in. Een Brainenaar mocht volledig vrij aanleggen en pegelde de 2-2 tegen de netten met nog 5 minuten op de klok. Central wilde absoluut de punten thuis houden en bleef drukken. De druk loonde want op minder dan 1 minuut voor het eindsignaal ronde Arno een knappe aanval af en leken we alsnog de volle buit binnen te halen. Braine zette de laatste 30 seconden alles op alles en helaas voor ons viel de bal na wat geharrewar voor de voet van hun doelman die hem genadeloos binnen poeierde.


Van een geslaagde start kunnen we dan ook niet echt spreken maar het seizoen is nog lang en hopelijk kunnen we volgende week in Jette al iets rechtzetten.

Opmerkingen


bottom of page