top of page

KO Overijse - Leuven Central C 4-6

De C-ploeg maakte de verplaatsing naar Klim Op Overijse, een ploeg die jarenlang in 4e nationale meedraaide maar vrijwillig naar de provinciale reeksen afzakte. Als je naar hun leeftijden keek is deze beslissing zeker te verdedigen, maar ervaring is in zaal vaak even essentieel als snelheid en talent.

Aangezien ook de A- en B-ploeg speelden en Kjel last minute afhaakte was het wat harken om een volwaardige ploeg de wei in te sturen. Jappe, die weinig lust had om met de A-ploeg naar La Louvière af te zakken, nam plaats in doel en kreeg defensieve hulp van Pieje en Ferre. Voorin liepen Willem en Arne, met Carl die een comeback maakte.


Central startte met balbezit en tikte de bal wat rond. Overijse liet begaan en de Leuvense passing was te slordig om voor veel gevaar te zorgen. Enkele halve kansjes belandden naast doel, maar na 10 minuten vond Willem een inlopende Pieje die met een laag schotje de thuisdoelman, die even snel plat ging als een jichtige slak de Ten Miles aflegt, kon vloeren. De achterspelers van Overijse waren erg traag, maar hun aanvallers waren dat niet. Central was wat in slaap gewiegd en liep tegen een aantal snedige counters, evenwel zonder resultaat. De 0-2 was een exacte kopie van de 0-1, en na een knappe actie van Willem kon Arne simpel binnenleggen. Bij 0-3 tegen dergelijke zwakke tegenstander kunnen de boeken in principe dicht, maar Central speelde ook niet goed. Teveel slechte passes en te weinig aanvallende beweging zorgden ervoor dat Overijse met een gelukje kon milderen, waardoor we gingen rusten met een matige 1-3.


Na rust ging het licht 5 minuten uit bij Central. De 2 kwieke Overijse spitsen draaiden een aantal keer veel te gemakkelijk weg van hun verdedigers en maakten zowaar gelijk. Central schrok wakker en dat resulteerde in een aantal gevaarlijke schoten van Arne die het doelhout teisterde. Een van zijn kanonskogels ging gelukkig ook binnen, maar ook nu weer lieten we ons veel te gemakkelijk vloeren en kon Overijse weer terugkomen met een knap schot na een domme laterale pass die onderschept werd in onze achterhoede.


Hier punten laten liggen zou al te dol voor woorden zijn, alle respect voor de nestors van de competitie maar tegen deze veteranenploeg kon enkel winst diep schaamrood op onze wangen vermijden. Arne knalde nog eens binnen, Ferre was goed gevolgd maar de bal had de lijn al overschreden. En toen liep het mis: Willem, die al de hele match het geduw en getrek van de Overijse verdediging moest ondergaan, revancheerde zich en trapte

na. Niet goed te praten, maar zijn ‘slachtoffer’, die oud genoeg was om Willems vader te zijn, sloeg met volle vuist naar Willems gezicht. Marginaliteit ten top, maar de thuisdoelman, die ofwel gedronken had (wat zijn zeer matig keeperstalent kon verklaren) ofwel over een chromosoom teveel beschikte, deed er nog een schepje bovenop en haalde ook uit. Jappe, die zijn doel had verlaten om Willem te verdedigen en zijn collega-goalie wegduwde, kreeg maar liefst 2 kopstoten te verwerken van de morsige grijzaard. En dat zonder mondmasker in corona-tijden! Gelukkig werd er niet teruggeslagen, dergelijke zielepoten zijn een lange schorsing niet waard. Iets wat door de andere tegenstanders, die zich eerder afzijdig hadden gehouden en het allemaal ook niet zo goed begrepen, beaamd werd. Verdict van de zwak leidende scheidsrechter (die zowaar de vader van de thuisdoelman had kunnen zijn): gele kaart voor Willem, de thuisspelers kwamen ongeschonden uit het incident.


Central had door dat er hier maar weinig eer meer te rapen viel, en Carl strafte nog geklungel van de thuisdoelman af. Eindstand 4-6, zeer matige wedstrijd tegen een nog matigere opponent (al verdienden hun spitsen wel lof voor hun snelle uitbraken), en tot overmaat van ramp bleken kleedkamers en douches onbeschikbaar. Pieje, gedreven door weekendlijke dranklust, improviseerde dan maar zijn eigen douche in het toilet, want geurend naar mannensport zou hij niet welkom zijn op café. Een hilarisch beeld om de avond mee af te sluiten. De C-ploeg heeft zo zijn start niet gemist, al moet het in de komende matchen veel beter!


Comments


bottom of page