top of page

Jos Schepdaal - LCB 3 - 6

Vorige vrijdag begon Leuven Central aan hun avontuur in 1e provinciale op verplaatsing bij Jos Schepdaal. Central onderging een hele metamorfose sinds twee seizoenen geleden en hetzelfde was zichtbaar bij de thuisploeg. Bij Jos Schepdaal was er een mix van ervaren spelers en jonge nieuwkomers tegenover de volledig nieuwe ploeg bij Leuven Central.

Schepdaal begon enthousiast en had duidelijk de overhand in het wedstrijdbegin. Door hun technische bagage konden ze steeds onder de druk van LC uitkomen en vonden ze de vrije ruimtes. Na enkele minuten resulteerde dit dan ook in een voorsprong na een vrije trap: 1-0. De voorsprong gaf de thuisploeg vleugels en ze probeerden door te drukken. Het leverde ook enkele kansen op, maar een tweede doelpunt bleef uit. Ondertussen groeide LC in de wedstrijd, zowel verdedigend als aanvallend. Achterin werden de rangen gesloten en voorin zorgden enkele knappe acties en mooi samenspel voor een ommekeer. LC had de match onder controle en ging op en over Jos Schepdaal. Bij de rust stond het 1-4.

Na de rust veranderde Jos van speltactiek. Hun keeper was ziek uitgevallen voor de wedstrijd waardoor een veldspeler in doel stond. Ze maakten van de gelegenheid gebruik en drukten LC tegen eigen doel door met 5 aan te vallen. De thuisploeg moest echter even wennen aan het hoge spel en gaf achterin te veel ruimte weg waar LC optimaal gebruik van maakte. Na enkele minuten in de tweede helft stond het zo 1-6 en de wedstrijd leek gespeeld. Jos Schepdaal bleef echter hun spel spelen en naarmate de tweede helft vorderde ging de balcirculatie de hoogte in. LC slaagde er niet meer in om uit te breken maar achterin stond de verdediging pal en werden er weinig kansen weggeven. In de laatste minuten vond de thuisploeg toch nog 2 keer een gaatje in de Leuvense defensie waardoor de eindstand 3-6 werd.

Een mooie uitoverwinning tegen een sterke tegenstander op de eerste speeldag geeft vertrouwen voor de komende weken.

Comments


bottom of page