top of page

Herfstkampioenen

Het kalenderjaar eindigde met een valse noot. Eerst ging onze B-ploeg onderuit tegen Deafs Haren. Vervolgens verloor onze C-ploeg belangrijke punten bij twee degradatiekandidaten en tot slot verloor ook onze A-ploeg voor het eerst tegen een efficiënt EF Tervuren al moet het ook wel gezegd dat we zelf niet bepaald een topprestatie leverden en dan vooral op defensief vlak.


Zo zagen onze drie hoogst spelende teams een comfortabele voorsprong in rook opgaan. Desalniettemin sloten zowel onze A- al B-ploeg 2021 af als leider met slechts één verliespartij. De C-ploeg volgt nu op één puntje van virtuele leider Toog Opvelp. Dus zeker nog niks verloren mits een even sterke terugronde.


De D-ploeg beleefde mede door enkele blessures een ongelukkige heenronde maar de huidige 10de plaats is zeker geen juiste weerspiegeling van het geleverde spel. Van de zeven verliespartijen waren er maar liefst vijf met één doelpunt verschil en werden we eigenlijk maar éénmaal (tegen Af Londerzeel B) op onze waarde geklopt. Mits wat meer geluk in 2022 behoort een top 5 plaats zeker nog tot de mogelijkheden.


De E-ploeg kende een moeilijk start maar zij verloren al enkele maanden geen wedstrijd meer en zijn ondertussen opgeklommen naar de 5de plaats met de top 3 in het vizier. Dit moet dan ook de ambitie zijn op het einde van het seizoen.


Onze twee LZV-ploegen kende wisselend succes. Onze ploeg in eerste klasse verloor ook nog maar één keer en draait ook bovenaan mee. Onze 4de klasse ploeg kende al de nodige (personeels)problemen. Hopelijk geraakt dit snel opgelost want anders dreigt de degradatie.


Ook in de verschillende bekers waren we succesvol. In de Beker van België schakelden we onder andere tweede nationaler Flénu uit en werden we zelf na een verdienstelijk prestatie (6-4 verlies) in de vierde ronde uitgeschakeld door de huidige nummer 3 van België. In de Beker van Vlaanderen zitten we in de halve finale en ook in de Beker van Brabant zijn we nog actief.


Het bestuur en de coaches kijken dan ook zeer fier terug op onze heenronde. Indien we deze lijn kunnen doortrekken beleven we misschien wel het meest succesvolle seizoen uit onze 18-jarige geschiedenis.

Комментарии


bottom of page