top of page

FCBS Vilvoorde - Leuven Central C 3-4
De C-ploeg mocht op 10 januari afzakken naar het Eurovolleycenter in Vilvoorde om er het plaatselijke FC Bayern Skender te bekampen, een match met de 3e plaats als inzet. Thuis werd er gemakkelijk gewonnen van deze potige ploeg, maar gaandeweg het seizoen vonden de Brusselaars hun draai met een opmars in het klassement tot gevolg.

Geen gemakkelijke opdracht dus voor Central, dat met een vrijdagcomplex kampt. De A-ploeg had echter geen match zodat enkele spelers het gebrek aan beschikbare spelers mee kon opvangen. Jappe nam plaats in doel, Kinge, Flo en Ferre beschermden mee het fort en Nico, Boerke Bas en youngster Willem zouden de Brusselse vesting bestoken.


Op het grote veld nam Central meteen het initiatief, maar in tegenstelling tot de heenmatch wist de Vilvoordse defensie deze keer wel raad met de Leuvense aanvallen. Met gedisciplineerd spel vingen ze onze snelle aanvallers op en breiden ze zelf geduldig enkele aanvallen aaneen, zonder daarbij voor al te veel gevaar te zorgen. Als Nico of Willem dan toch eens konden uitbreken vonden ze de uitstekende thuisdoelman op hun weg. Het tempo lag hoog langs beide kanten met wel wat slordigheden en toen een Brusselse aanvaller met een gelukje voorbij Kinge geraakte, zette hij Jappe met een knappe beweging voor paal en kon hij de 1-0 binnenduwen. Central reageerde maar vond nog enkele malen de doelman op zijn weg vooraleer Bas verdiend kon gelijkmaken. Jappe duwde nog een verre kanonskogel tegen de paal. 1-1 bij de rust, Central had het betere van het spel maar had nog veel werk voor de boeg.


Na rust een zelfde spelbeeld, maar Central werd opgeschrikt toen de Vilvoordse spits een counter gelanceerd door hun doelman prachtig in de verste hoek poeierde. Een doelpunt dat zo op youtube kon. Kinge lanceerde daarop Nico en zoals zo vaak moet je onze pocketspits niet veel geven om te scoren. Central duwde door en maakte ook verdiend 2-3. Kansen werden schaarser en de match bloedde een beetje dood tot Ferre de bal verloor op vijandelijke speelhelft in een discutabele fase. De scheidsrechter zag er geen graten in en liet doorspelen, waarop de gastheren de counter in 2 keer voorbij Jappe kregen. Grote ontlading bij de Brusselaars, die zich daarna wat lieten kennen door onnodig tijdwinnen en vooral veel comedia del’arte. Central, dat alleen tevreden kon zijn met de winst, duwde hen tegen eigen doel maar mocht van geluk spreken toen Jappe in een 1 op 1 nog redding kon brengen. De voetbalgoden brachten echter toch gerechtigheid: Kinge probeerde met een voorzetje Willem te bereiken in Vilvoords doelgebied, onze tiener werd echter neergetrokken door zijn bewaker waardoor niemand de bal raakte. De thuisdoelman was echter compleet verrast en het leder rolde tergend traag in de verste hoek. Het was ineens gedaan met tijdwinnen bij de Skenders maar het kalf was verdronken, 3-4 voor Central en stevig op de 3e plaats. De meeste spelers van de thuisploeg namen het verlies sportief op, behalve de orkestleider van de comedia del’arte. “Avec moi, tu ne rigoles pas” zei hij toen hij Jappe en Ferre weigerde de hand te schudden, wat natuurlijk ironisch genoeg voor enig hoongelach zorgde.


We konden achteraf dan ook tevreden van enkele pittig geprijsde consumpties genieten in de cafetaria, in gezelschap van het Orakel van Vilvoorde. Na vakkundig dit orakel genegeerd te hebben, werd er met argusogen naar de uitslagen van die avond gekeken. Aangezien leider Woluwe verloor komt een eventuele titel toch weer in vizier daar we alle topploegen nog thuis moeten ontvangen. En thuis is de C-ploeg vaak een niveau te sterk voor 2e provinciale. Ze zijn nog niet klaar met ons!

Comments


bottom of page