top of page

Egema Bosvoorde - LCA 3-4

Het ziet er naar uit dat het een spannend seizoen zal worden. Voorlopig steekt er niet echt een ploeg bovenuit en kregen we ook nog geen hapklare brok voor de kiezen. Bosvoorde had voorlopig 1 puntje meer dan ons en stond daarmee gedeeld aan de leiding. Het beloofde dus een belangrijke wedstrijd te worden, indien we de voeling met de top van het klassement niet wilden verliezen.


Central begon met de juiste mentaliteit aan de match en nam de overhand. Jan-Maarten pegelde een vrije trap tegen de touwen en zo kwamen we als snel de leiding. Geen minuut later geklungel in onze verdediging en de 1-1 was een feit. Maar niet getreurd Central ging door op zijn elan en maakte gebruik van de ruimte die er bij momenten zeker was. Via Irfan en Arno liepen we uit tot 1-3, ook de ruststand.


Na enkele minuten in de tweede helft werkte Michiel P. een knap uitgespeelde aanval af en begon het er zeer rooskleurig uit te zien om met de volle buit naar Leuven terug te keren. We verdedigden uitstekend en Bosvoorde was eigenlijk enkel gevaarlijk met schoten van ver, die relatief makkelijk verijdeld werden door Lorenzo. Ondertussen verzuimden we zelf om een definitieve kloof te slaan en bleef Bosvoorde zo wel nog steeds in hun kansen geloven. De laatste 8 minuten wisselden ze hun doelman voor een veldspeler maar dit leidde pas een drietal minuten voor tijd tot de discutabele 2-4 en in de laatste minuut werd het nog 3-4 en had Bosvoorde uiteindelijk nog een aanval om een onverdiend punt uit de brand te slepen. Soroush wist de bal echter te onderscheppen voor Bosvoorde gevaarlijk kon zijn en scoorde zelfs de 3-5. Maar de scheidsrechter, zonder flagrante fouten te maken, was niet echt LC-gezind vrijdag en floot af voor de bal de doellijn had overgeschreden. Maar we maalden er niet om want met sterk spel en lof van onze tegenstander gingen de punten mee naar Leuven en schuiven we op naar de tweede plaats. Hopelijk kunnen we vrijdag deze lijn doortrekken.

bottom of page