top of page

EF Tervuren - LCA 5-9

Leuven Central A moest vrijdag avond naar Tervuren om de topper tegen de 3de in de stand te spelen. Na de nederlaag thuis had LCA iets goed te maken tegen deze mannen en in de strijd voor het kampioenschap was dit een belangrijke match om de kleine kloof op de achtervolgers te behouden.

De match startte evenwichtig met kansen voor beide ploegen. Toch was het Tervuren die na een goed uitgespeelde kans de 1-0 op het scoreboard zette.

Central reageerde meteen door het tempo op te drijven en al snel wist Christoph een vliegensvlugge omschakeling mooi af te maken. Tervuren was niet bestand tegen dit hoge tempo en na knappe uitgespeelde één-tweetjes en een magistrale uitgooi van Karel-Jan, stond al snel de 1-4 op het scoreboard. Jakke’s doelpunt werd nog afgekeurd wegens een discutabele bal-over-de-lijn en Maarten-Jan trefte, nadat hij de hele verdediging bijeen had gedribbeld, jammer genoeg de paal waardoor de voorsprong relatief beperkt bleef.

Op de koop toe slikte LCA op slag van rust een ongelukkig goaltje op corner. Met een 2-4 ruststand was de match nog niet volledig over.


Ook na de rust had central overwicht met goede kansen en af en toe een doelpunt, maar EFT wist door hun goed afwerkingsvermogen iedere keer de voorsprong klein te houden. Zo werd het 2-5, 3-5, 3-6 en bij de 4-6, met nog 10 minuten op de klok, besliste EFT om aanvallend met een speler-keeper te spelen. Deze tactiek bleek echter geen succes want hoewel een afstandsschot van de keeper toch tegen de netten vloog, wist LCA 3 keer tegen te scoren op tegenaanval. 5-9 is dan ook een terechte eindstand na deze heel sportieve wedstrijd en zo komt dit collectief sterke LCA weer een stapje dichter bij de titel.

bottom of page