top of page

Debroej Brussel - LCA 7-7

Debroej zit de laatste wedstrijden in een goede periode en waren ondertussen opgeklommen naar de top 5 van het klassement. Het zaaltje in het centrum van Brussel riep bovendien de nodige herinneringen op. Een 10-tal jaar geleden kwamen we hier voor het eerst en hoewel dat er nu maar een 30-tal supporters op de zijlijn stonden en de koude, heerste er het toch weer een broeierig sfeertje. Dan weet je dat het een lastige avond kan worden.

De thuisploeg begon niet geconcentreerd en al na minuut konden we op voorsprong klimmen. Helaas gaven we deze vroege voorsprong een minuut later al weer knullig uit handen. Maar alweer een minuut later profiteerde Soroush van een foutje van de Brusselaars om ons opnieuw een voorsprong te bezorgen. Maar weer vergaten we de man aan de tweede paal en kwam Debroej terug te makkelijk langszij. In een verder gelijk opgaande eerste helft kwamen beide ploegen niet meer te scoren. We lieten ons ook teveel verleiden tot kick en rush wat de kwaliteit van ons spel zeker niet ten goede kwam.

De tweede helft werd het beter van onze kant maar liepen de Brusselaars wel uit tot 4-2. Al moet het wel gezegd dat de 4de goal een cadeautje was van de ref. Die zich bij momenten ook liet meeslepen door het thuispubliek. En ook vaak twee maten en twee gewichten hanteert. Hij zou hun later in de wedstrijd nog een goaltje cadeau doen, gaf ons ook nog twee gele kaarten en liet 2 minuten te lang spelen. Twee cruciale minuten zoals dadelijk zal blijken. Ondertussen stonden we dus wel met 2 goalen in het krijt. Maar als er één ding meer dan goed zit in onze groep dan is het wel de fighting spirit en voor mekaar door het vuur willen gaan. We vochten ons terug in de match en via 2 keer Arno was de 4-4 een feit. Maar helaas werd even later een duidelijke overtreding op Wilson niet gefloten en liepen de Brusselaars terug weg tot 6-4. Maar weer keerde Central terug dit keer gingen we er zelfs op en over. Sander, Junior en Xander brachten ons naar 6-7. Met nog enkele seconden op de klok leken we dan toch nog met de zege te gaan lopen. Maar de ref die volgens mij ook geen uurwerk bij had besloot nog even te laten spelen. En één van de uitblinkers bij de Brusselaars lukte na te passief verdedigen nog de 7-7. Maar nog was het niet afgelopen Xander had de 7-8 nog aan de voet. Hij werd foutief afgestopt maar spijtig genoeg voor ons zag de ref hier dan weer geen graten in.

Al bij al een billijk gelijkspel en gezien het wedstrijdverloop is een puntje zeker niet slecht. Zo blijven we virtueel aan de leiding van het klassement.