top of page

CSK Everberg A - Leuven Central A 2-11

Vorige vrijdag bracht een gevaarlijke verplaatsing voor de A-ploeg: naar Everberg, een ploeg die het ons thuis flink lastig had gemaakt met hun snelle omschakelingen en gedisciplineerd spel. Aangezien de A-ploeg zijn titelambities inmiddels niet meer kan en mag verbergen is elk puntenverlies uit den boze, deze verplaatsing stond dus geboekstaafd als extreem belangrijk. We konden rekenen op captain Jappe in doel, Ruup, Flo en Jakke in defense en Wannes, Nico, Tin en veestapelhoeder Bas in het aanvallende compartiment.


Daar aangekomen bleek Everberg wat verzwakt aan de aftrap te komen. Hun kapitein en gevreesde aanvaller bleek geblesseerd en hun uitstekende doelman uit de heenmatch was vervangen door hun beloftedoelman. Het manneke bleek 17 jaar oud te zijn en zo zag hij er ook uit. De jongeman keepte een prima wedstrijd maar moet uiteraard nog veel leren en vooral ook body kweken om op dit niveau een meerwaarde te kunnen zijn. Talent genoeg, dus dat komt zeker wel goed, chapeau dat Everberg hem de kans gaf tegen de fiere leider uit de competitie!


Central startte vinnig en kwam snel 0-1 voor na een rommelige fase. Nico’s kanon dat vorige week een zeldzaam moment van stilte kende bleek weer volledig functioneel en hij en Tin konden verder uitdiepen. Boerke Bas, die voor de wedstrijd had beloofd dat hij nog eens zou scoren, hield woord en maakte erg knap 0-4 na een kwartier, match leek al gespeeld. Everberg prikte 2 keer erg scherp tegen maar Jappe etaleerde zijn goede vorm met een quasi onmogelijke redding. Flo, Jakke en Ruup lieten voorts niemand meer in de buurt van ons doelgebied en via Wannes konden we rusten met 0-5.


Na rust verslapte logischerwijs de concentratie en konden beide ploegen tweemaal scoren. Everberg werd zowaar even de betere ploeg maar na een slechte uitworp van hun doelman maakte Nico simpel 2-8 en konden de boeken definitief dicht. Central speelde rustig uit en kon via efficiënt afwerken het zware eindverdict vellen: 2-11, jammer voor de moedige thuisploeg maar zonder hun kapitein en doelman waren ze zowat 40 minuten lang een maat te klein voor de geoliede machine die de A-ploeg dit jaar toch wel is. Sterke prestatie van iedereen ook, niemand die uit de toon viel.


Volgende match is thuis tegen laagvlieger Hoeilaart. Die werden in de heenronde simpel weggezet, maar in het verleden bleken dit vaak de moeilijkste wedstrijden te worden en mag van onderschatting ook nu weer geen sprake zijn. We zijn te dicht bij de eindmeet om nu nog onnodig punten te grabbel te gooien. Veel succes!


1 Comment


Unknown member
Feb 26, 2020

Like
bottom of page