top of page

Cheers Woluwe - LCD 2-1

LCD zakte maandagavond af richting Woluwe voor het duel met Cheers Woluwe. Cheers loopt al jaren mee in de provinciale reeksen en staat bekend als een ervaren en sterk georganiseerd team. Het beloofde dus een moeilijke uitpartij te worden voor onze jongens.


Voor de wedstrijd werden er even enkele praktische afspraken gemaakt op tactisch vlak, LC D is een totaal nieuw team en vaak is het nog zoeken, hierdoor verloren we dit seizoen al iets te veel wedstrijden. Maar gisteren stonden onze jongens er. Het was toch Cheers dat op voorsprong kwam. Kenny verloor zijn man, die zich goed vrij liep, een miliseconde uit het oog en de bal mocht centraal iets te gemakkelijk ingespeeld worden en de thuisaanvaller faalde niet oog in oog met een kansloze Yannis. Al snel 1-0 voor de thuisploeg. Maar LCD bleef niet bij de pakken zitten en nam de wedstrijd in handen. Wat volgde was een spervuur aan kansen, maar jammer genoeg ook reddingen van de thuisgoalie. Nikolas was alomtegenwoordig voor de rust en onstuitbaar maar de bal leek er niet in te willen. En als de doelman al geklopt was, struikelde Arno ongelukkig over de bal voor een open doelmond, sneu voor onze aanvaller. Vervolgens knalde Niko nog op de paal, leek de goalie geklopt op een schot van Kenny maar haalde hij hem toch nog van onder de lat,... maar een afgeweken schot van Niko viel dan - op een heel lullige wijze- net onder de lat binnen. Niet de mooiste, maar wel een oververdiende gelijkmaker.


Na de rust hetzelfde spelbeeld, als werden de kansen voor Leuven minder. Het vloeiende aanvalsspel van voor de rust kwam er niet meer uit -Cheers verdedigde heel laag en LCD beweegde te weinig zonder bal. Toch raakte Niko nog eens de paal. Maar aan de overzijde had de thuisploeg deze keer meer geluk. In een scrimmage kon een thuisspeler -die de bal eigenlijk al 2x kwijt speelde in dezelfde actie- per ongeluk nog afdrukken net in de cirkel. Yannis opnieuw kansloos van dichtbij en de 2-1 kwam er weer op een diefje. LCD moest nu komen en Cheers kreeg nog één grote kans op de counter, maar Yannis hield LCD recht met een knappe beenveeg.

Leuven bleef komen, Kenny deponeerde nog 2x een bal pamklaar aan de 2e paal maar Arno en Niko kwamen net te laat. Er waren nog een resem schoten, maar de thuisgoalie bleef foutloos, zonder twijfel de man van de match.


LCD verdiende een pak meer, maar het geleverde spel voor de rust was van het beste dat we dit seizoen al mochten zien én is belooft alleen maar veel goeds. Ook een pluim voor de sportieve thuisploeg én de uitstekende ref!

Comments


bottom of page