top of page

Central schakelt Futsal Flenu (2e nationale BZVB) uit na thriller! (Met video's van penaltyreeks)


Maandagavond stond er voor LCB een ware galamatch op het programma. Futsal Flenu, momenteel 4e in 2e nationale (zo wat 4 reeksen hoger dan onze jongens), kwam op bezoek in de Rijschool. LCB moest Michiel, Tin en vooral doelman Lorenzo missen door blessures. Karel debuteerde in doel.


De bezoekers kwamen pas laat toe, na een trip van een dikke 100km en ondervonden vooral hinder met parkeren, altijd leuk rond de Rijschool. LCB begon de wedstrijd aan 120 per uur en greep de tegenstanders meteen naar de keel. Het kreeg een terechte penalty, maar de uitgoalie redde. Maar dit was het signaal om het gaspedaal nog wat harder in te duwen, na 2 snedige tegenaanvallen stond het oververdiend 2-0. Flenu kwam dan in de match en duwde onze jongens terug tegen het eigen doel. In eerste instantie bleven onze jongens goed counteren en kwamen er nog kansen, maar naarmate de eerste helft verder liep werd dit moeilijker en werd de druk van Flenu moeilijk om te weerstaan. Karel stond de verdedigen meer dan eens sterk bij, maar net voor de rust lukte de bezoekers kort na elkaar de aansluitingstreffer en gelijkmaker.


Na de rust zelfde spelbeeld, Flenu had het balbezit, maar Central counterde sterk en kwam weer op voorsprong. De bezoekers bleven wel dicteren en hun ervaring resulteerde snel in een gelijkmaker en zelfs een 3-4 voorsprong. Central vergat even te voetballen en kreeg het fysiek moeilijker en moeilijker. Maar de mentale weerbaarheid van deze groep is bewonderswaardig. Karel hield de boel recht en Xander prikte zijn derde van de avond op één van de schaarse uitbraken. Flenu was gepikeerd en reageerde dit af in enkele smerige fouten wat net voor het einde van de wedstrijd resulteerde in een 6e fout en bijhorende vrije trap. Enorme druk op de uitkeeper, maar hij redde de vrije trap in de dying seconds van de 2e helft. Strafschoppen!


En toen dacht Karel, tijd om de kers op de taart te plaatsen én mijn visitekaartje volledig af te geven. De eerste 2 strafschoppen van zowel LC als Flenu werden feilloos afgemaakt, maar de derde werd gepareerd door Karel. Michiel P bleef vervolgens kalm en schoot Central door naar de 3e ronde van de beker van België. WAT EEN STUNT.


Volgende ronde staat volgende week al voor de deur, 2e Provencialer Cheminot Namur zakt af naar Heverlee, maar aanstaande vrijdag trekken onze jongens naar Ternat voor de onvervalste topper in 1e prov tegen In Team. Momenteel de leider, al heeft Central slechts 1 punt achterstand en 2 matchen minder gespeeld. Bij winst kan er een zaakje gedaan worden en lopen we virtueel weg van de tegenstand!
Volg hier de penalty reeks:


Sander

1-1!!!Arno

2-2!!!Karel (Keeper)

2-2!!


Michiel

3-2!!!! LCB Wint!

Kenoes


bottom of page