top of page

CDJ Anderlecht - LCA 2-4

Onze A-ploeg is ondertussen ook al enkele weken ongeslagen. Met enkel een nederlaag op verplaatsing tegen het ervaren Macron Tienen kunnen we van een zeer geslaagde competitiestart spreken. Net zoals het voorbije seizoen loopt het in de heenronde op wieltjes. Maar we weten ook dat de tweede seizoenshelft het klassement nog stevig op zijn kop zetten. In het tussenseizoen hebben we onze kern breder gemaakt waardoor we hopelijk de terugval (vooral door blessures) die we vorig jaar kenden kunnen vermijden. Want inderdaad we klimmen onverwacht virtueel naar de leiding in 3de nationale na een knappe zege in de mini-zaal in Anderlecht.

We begonnen aan de wedstrijd met één puntje achterstand op de vorige leider Anderlecht. Anderlecht speelt al jaren in deze reeks maar voor het eerst doen ze echt bovenaan mee. Ik hoef ook niet te zeggen dat de vijver waaruit ze kunnen vissen nagenoeg bodemloos is en technisch waren ze zeker onze meerdere. Maar wederom gaf onze verdediging en doelman nauwelijks een krimp. Zelfs een vroege achterstand bracht ons niet van de wijs. Foutjes worden natuurlijk in dergelijke zaal direct cash betaald en de 1-0 was dan ook een weggever. Maar zeker qua kansen was de match in evenwicht. En we weten al lang dat zowat iedereen bij ons een goal kan maken en ongeveer na 17 minuten hingen de bordjes terug in evenwicht na een rebound waar Wilson het snelst reageerde. Rusten met 1-1 al bij al een resultaat waar beide teams vrede mee konden hebben.

Bij de rust hadden we toch een aantal dingen gezien die aanvallend beter konden en Lieven bracht ons zo waar op voorsprong. Even later zorgde Xander voor 1-3 en Arno was goed gevolgd om de 1-4 aan te tekenen. Met nog 12 minuten op de klok waren we zeker nog niet gewonnen. Maar nu moest de focus 100% op deze voorsprong over de streep te trekken. CDJ scoorde kon nog milderen na een zeer knappe actie van hun kapitein maar dichter kwamen ze niet meer.

Een zeer knappe overwinning in het hol van leeuw. Hopelijk kunnen we in december deze lijn doortrekken en dan beloofd het nog een mooi seizoen te worden.