top of page

Bunker Glabbeek - Leuven Central C: 5-13


Op woensdag 26 februari had Leuven Central C de kans om de leidersplek in 2B in te nemen na eerder verlies die week door Toog Opvelp. De tegenstander was Bunker Glabbeek, een ploeg die ondanks de huidige lage rangschikking in het verleden toch nooit een simpele tegenstander bleek. Op papier zag het er deze keer heel goed uit voor onze boys: als meest scorende ploeg stonden we tegenover de ploeg die de meeste goals slikte. Echter: ons vertrouwd sluitstuk, Jappe, moest op het allerlaatste moment afzeggen om medische redenen en zijn vaste doublure Larry was niet beschikbaar om de leemte op te vullen. Maar met Berten in doel vonden we evenwel een super alternatief. De ploeg bestond dus uit Berten, Flo, Ferre, Peter, Kjel, Willem en Nico.

Wedstrijd begon redelijk gezapig, maar waarbij we snel merkten dat hoog onder druk zetten van de tegenstander zeer effectief bleek. Ondanks wat slordigheid op de helft van de tegenstander slaagden we er toch in om afstand te nemen via doelpunten van oa. Nico en Kjel. Balverlies door individuele fouten of slecht inspelen zorgde evenwel voor de aansluiting door Glabbeek.

In de 1e helft speelde voor Ferre ook een eerdere kuitblessure terug op, waardoor hij meer tijd op de bank doorbracht dan hem lief was. Ondanks het missen van de impulsen van een anders ongenaakbare Ferre, hielden we tot aan de rust een marge van 2-3 doelpunten verschil intact.

Tweede helft ging alles veel vlotter: door hoog druk zetten en consequent onderscheppen van inspeelpasses op de aanvallers kwamen we dikwijls in overtal voor doel. Al snel liep het scoreverschil op en ging het geloof bij Bunker Glabbeek eruit. Uiteindelijk werd de match rustig uitgespeeld tot 5-13 waardoor Leuven Central C de doelsaldo statistieken nog wat verder scherp stelt. Opdracht geslaagd dus, leiderspositie ingenomen.

Comments


bottom of page