Kantelmomenten en dwarsligger beslissen eerste competitiewedstrijd, jonge Leuvenaars

mogen met opgeheven hoofd naar huis

Met de Black Wolves uit Betekom kregen onze jongens meteen een taaie klant voorgeschoteld op

de eerste speeldag in Interprovinciale Futsal. We verweerden ons goed, maar kantelmomenten

beslisten de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

De eerste helft was voor Betekom, en dat vertaalde zich in een vroeg (en vermijdbaar) doelpunt van

Aaron Van Leemputten: 1-0 na amper twee minuten. Leuven groeide echter steeds meer in de

wedstrijd. Na een slimme corner wist Viktor Keuleers op aangeven van Hendrik Van Wonterghem de

gelijkmaker ijskoud in doel te verwerken: na vier minuten stond het al 1-1.

We ondergingen de eerste helft, maar de beste kansen waren desondanks voor ons. Het doelkader

voorkwam tot twee keer toe de voorsprong, en dat betaalden we na tien minuten cash terug. Seppe

Hidegh mocht veel te makkelijk wegdraaien rond de man en schoof de 2-1 rustig onder de keeper

door.

Dat verdomde doelkader!

Na de rust zagen we een ander Leuven, dat steeds meer van het spel opeiste. Na een knappe

combinatie maakte Jacques Swennen verdiend gelijk: 2-2 na 33 minuten spelen!

We leken erop en erover te gaan, maar dat was buiten het doelkader gerekend. Onder meer schoten

van Jacques en Hendrik spatten tegen de dwarsligger. En dan krijg je vroeg of laat het deksel op de

neus…

Want na 41 minuten kreeg Betekom een penalty toegekend, weliswaar een zeer discutabele.

Kapitein Rigel Taeymans trok er zich niets van aan en schoot Betekom tegen de gang van het spel in

op voorsprong.

Enkele minuten later wist Hidegh zijn tweede van de avond te maken, nadat hij opnieuw te makkelijk

kon wegdraaien en aan de eerste paal binnenleggen. Game over, ook een late (grote) kans voor ons

veranderde niets meer aan de einduitslag: 4-2.

Hoe dan ook mag onze jonge en onervaren ploeg met opgeheven hoofd naar huis, nadat het een

verdienstelijke wedstrijd heeft gespeeld tegen een taaie tegenstander. Kantelmomenten en het

doelhout besliste een spannende wedstrijd in het voordeel van de Black Wolves.