top of page

Black Wolves Betekom A - Leuven Central A 3-3

De foutloze A-ploeg mocht vrijdag op bezoek bij de Black Wolves uit Betekom, een ploeg die we al langer kennen en waarmee in het FROS enkele seizoenen geleden een legendarisch titelgevecht werd uitgevochten. Een zeer snel en technisch geheel, waarvan de sterkhouders af en toe wel eens een snipperdag durven nemen. Een blik op het wedstrijdblad leerde echter dat hun grote kanonnen quasi allemaal aanwezig waren, dit beloofde dus een fiks karwei te worden.


Bij Central Jappe in doel, bijgestaan door Ruup, Flo en Kinge die zijn seizoensdebuut maakte. Voorin Tin, Wannes en Nico.


Central startte zeer scherp en duwde Betekom ver terug op eigen helft. De gastheren konden echter beroep doen op een uitstekende doelman, die de kunst verstond van het sober keepen. Het leek allemaal niet erg spectaculair, maar hij wist enkele zeer goed uitgespeelde acties te beroven van een welverdiend doelpunt als gevolg. Betekom probeerde wel terug te bijten, maar botste op een ijzersterke Leuvense defensie waardoor Jappe absoluut niet in het stuk voor kwam. Na een minuut of 10 brak Kinge bliksemsnel uit na Betekoms balverlies, en via enkele stationnetjes in 1 tijd belandde de bal bij Tin die maar moest binnenduwen. Klassegoal waarbij zelfs de thuisgoalie kansloos bleek. Central bleef komen en Ruup vond met een halve omhaal Nico die ook simpel kon binnenleggen. Diezelfde Nico zorgde vlak voor rust voor de mooiste actie van de avond door zowat de hele Betekomse ploeg wandelen te sturen met een geslaagd ’Zidanneke’. Hij zette zo Wannes voor een open doelmond maar ook die was zo verblind door de pracht en praal van deze bewegingen dat hij verbaasd naast doel besloot. Geen erg, 0-2 voorsprong bij de rust na wat misschien wel een van onze sterkste helften was van de laatste seizoenen.


Na rust ging Central door op het ingezette elan en Kinge vond met een dot van een voorzet Wannes die nu wel het net terugvond. 0-3 en match gespeeld zou je denken. Betekom, dat over vrij veel wissels beschikte, begon echter fysiek de bovenhand te krijgen en kwam nu gevaarlijker opzetten. Dit tot vreugde van Jappe die ook zijn kunnen mocht tonen door 2 gemaakte doelpunten te verijdelen met zijn uitschuifbare been. Echter was het toch prijs voor de gastheren toen een van hun aanvallers alleen naar doel mocht en beheerst afwerkte met een knappe lob. Central nu toch wat in de verdrukking, al kreeg het nog de beste kans via Wannes die echter botste op een formidabele redding van de doelman.


De scheidsrechter had tot dan toe nog geen prominente rol gespeeld in het verhaal, daar kwam echter verandering toen hij een aantal vederlichte overtredingen floot vlakbij de Leuvense kooi. Tweemaal speelden de Wolven de daaruit volgende vrije trap zeer knap uit en 10 minuten voor tijd bleek alles te herdoen. Wat volgde was veel strijd en nog een aantal hete standjes voor beide kampen, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 3-3, al bij al billijk voor beide ploegen waarbij wij in de eerste helft baas waren en Betekom sterker was in de tweede. Al was ons overwicht in die 1e helft wel veel groter, en had de scheidsrechter het bij het verkeerde eind toen hij de vrije trap toekende waaruit de gelijkmaker viel. Er moeten echter geen excuses gezocht worden, als we scherper afwerken komen we hier altijd weg met de 2 punten.


Volgende vrijdag de verplaatsing naar Wemmel, een ons onbekende tegenstander. Zij wisten echter al 2 van hun 3 wedstrijden winnend af te sluiten, het zal dus wel geen hoopje krukken zijn.Comments


bottom of page