top of page

Atletico Bierbeek - Leuven Central C 1-2

Nu de top 2 met de punten begint te morsen is de C-ploeg terug volop in de titelrace beland. Elke match is dus cruciaal, zo ook de verplaatsing van maandagavond naar Bierbeek om er het plaatselijke Atletico partij te geven.


Central kon rekenen op Jappe in doel, ouderdomsdekens Ferre en Barry in de defensie, plaatselijke agricultuurbeoefenaar Bas en Kjel in de aanval en onze jonge veulens Pieter en Willem om voor snelheid en flitsen te zorgen.


Uitmatchen blijken altijd tricky voor de C-ploeg en dat was nu niet anders. Er werd vooral geworsteld met de bal en ondanks balbezit waren kansen schaars. De keren dat we wel loskwamen botsten we op een sterke thuisdoelman. Atletico kon dreigen met enkele afstandschoten maar ook Jappe stond pal. Rusten deden we met 0-0.


Na rust een meer open spelbeeld en het doelhout kreeg een erg prominente rol aan beide zijden. Vooral het afstandschot van Barry had een beter lot verdiend. Central opende de score via een listig balletje van Pieter dat zijn weg vond door een woud van behaarde benen en zo de doelman compleet verraste. Lang konden we niet genieten van de voorsprong want een snelle counter van de gastheren werd proper binnengetikt aan de 2e paal. Central verdiende echter de zege en Kjel buffelde vanuit scherpe hoek een bal in de korte hoek binnen. Een schot waar Roberto Carlos jaloers op zou geweest zijn. Een zenuwslopend einde van de match volgde nog waarbij de scheidsrechter het ook niet meer allemaal onder controle had, maar aan de stand wijzigde niets meer.


Felbevochten zege maar we klampen aan bij de top 2. De titel is zeker in het vizier, maar er volgen nu nog 8 finales. Te beginnen volgende maandag thuis tegen ons zwarte beest Killerbeasts Tielt-Winge. Succes!

bottom of page