top of page

Ag La Louviere - Leuven Central A 6-3

Onze A-ploeg stond gisteren voor een schier onmogelijke opdracht in de eerste ronde van de Beker van België tegen AG La Louviere. Een team dat meedraait aan de top van 3de nationale. Mits we over onze sterkste ploeg hadden weten te beschikken zat er zeker een stunt in. Maar enkel Christoph en Wannes waren van de partij. Goalgetters Nico en Tin ontbraken door (lichte) blessures en verder waren ook Flo, Ruup, Jappe, Jakke en Bas afwezig.


Al moet het gezegd dat de vervangers het uitstekend deden. Voor Michiel en Sander was het aanvankelijk wat zoeken maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen ze steeds beter voor de dag. Ook Soroush kweet zich uitstekend van zijn verdedigende taken en van Boris weten we ondertussen dat hij dit niveau aankan. Onder impuls van Wannes wisten we aanvankelijk gelijke tred te houden met thuisploeg. Met aan beide zijden enkele kansjes en eigenlijk waren de beste voor ons. Tot er een afvallende bal verkeerd viel en deze genadeloos werd binnen gepoeierd door een tegenstander. Even later pakten we dan nog een dom doelpunt op een vrije trap. Gelukkig wist Wannes onmiddellijk tegen te scoren en bleven we in de wedstrijd. Aangezien onze 6de fout dreigde hoopten we met deze 2-1 achterstand de rust te halen. Maar ook daar weer wat pech enkele seconden voor de rust viel de fatale 6de fout. De daaropvolgende 9-meter werd rustig langs Lorenzo geplaatst.


Door de 3-1 voorsprong ging onze tegenstander wat meer op balbezit spelen. Op een zeldzame uitval kregen we dan nog een onterechte penalty tegen die staalhard door het midden in de netten verdween. Met nog een tiental minuten te spelen zag het er nu wel heel benard uit. We wisten via Michiel toch nog twee te scoren en zo leek de wedstrijd zeer verdienstelijk te gaan eindigen op 5-3. Vlak voor affluiten viel er echter nog een tegendoelpunt, eindstand 6-3.


bottom of page