top of page

Los Palermos - Leuven Central C: 3- 7


19u: op dit voor de werkende mens ontiegelijk vroege uur ging de derby tegen Los Palermos Leuven in Rotselaar van start. De huidige lage rangschikking van Los Palermos Leuven liet op voorhand niet vermoeden dat dit toch een zeer technisch onderlegde ploeg is. Ze lieten de bal zeer goed rond gaan en maakten de bal gedurende grote delen van de 1e helft ongrijpbaar voor onze jongens. Dit was echter ook een bewuste strategie van onze ervaren C-ploeg: tegenstander de bal laten en toeslaan wanneer mogelijk. Geen show, maar dodelijke efficiëntie. Op die manier gingen ze verdiend de rust in bij een 0-1 stand.

Tweede helft begon opnieuw met balbezit voor Los Palermos. Mooi rond spelen achteraan, mannetjes uitschakelen op technisch vernuft, mooi om aan te zien. Maar Nico stond zeer scherp te pressen vooraan en strafte een kleine technische fout van de laatste verdediger af, 0-2. Daarna schakelden onze jongens een versnelling hoger en liepen ze snel uit tot 0-6. Daarbij ook een speciale vermelding voor de man die voor die 0 op het bord zorgde: met ettelijke voor de tegenstander onverklaarbare reddingen hield Jan "De Magneet" Laeremans zijn netten schoon. Toen sloop er toch enige laksheid in de ploeg en op korte termijn tikte Los Palermos er 3 binnen, 3-6. Op dat moment kwam de ervaring toch weer naar boven: scherpte in verdediging omhoog en kort even tegenscoren. 3-7, match gespeeld.


bottom of page