top of page

Leuven Central B - PP TIELT WINGE 8 - 4


Met het bezoek van rechtstreekse concurrent PP Tielt Winge moest LC D terug aanknopen met de overwinning om zijn plaats in de top 5 te handhaven. De tegenstanders uit het Hageland waren met slechts 5 spelers afgezakt, maar wie dacht dat dit een makkie zou worden kwam bedrogen uit

De wedstrijd startte met een valse noot, de scheidsrechter, duidelijk nog vermoeid was na de vorige wedstrijd -van LC C- besloot Willem uit te sluiten (met een gele kaart) op basis van de fouten uit de vorige match (Willem had reeds met de LC C gespeeld). Deze onbegrijpelijke en onterechte beslissing zou de toon zetten in de prestatie van de scheidsrechter, die van geluk mocht spreken dat zowel thuis- als uitploeg een bijzonder faire match speelden. Terug naar de wedstrijd, waar de 5 PP spelers een -logische- muur opwierpen en zelfs kort voor het einde van de eerste helft -na slap verdedigen van LC- op voorsprong kwam. 0-1 werd dan ook de ruststand, in een partij waarbij LC het meeste balbezit had maar uitzonderlijk veel moeite had om de stugge bezoekers uit verband te spelen.

De tweede helft ging op hetzelfde elan verder, matig verdedigen zorgde voor 0-2 en zelfs 0-3. LC mocht van geluk spreken dat doelman Yannis attent was op de uitbraken van PP of de wedstrijd had al snel in een definitieve plooi gezeten. Na dat derde doelpunt besloot LC om toch een versnelling hoger te schakelen. Gelukkig viel de 1-3 en 2-3 snel na elkaar waardoor de veer bij PP een serieuze knauw kreeg. Bij 4-3 leek deze spreekwoordelijke veer gebroken bij de bezoekers, toch werd het nog 4-4 na vermijdelijk balverlies. Ondanks deze tegenslag denderde de LC trein verder naar een uiteindelijk ruime 8-4 zege, de 5 moedige PP spelers bleken fysiek niet bij machte om de Leuvense druk te weerstaan.

Door deze zege staat LC D op een voorlopige 2 plaats. Na deze wedstrijd kunnen we besluiten dat we het als ploeg moeilijk hebben om een verdedigend blok uit verband te spelen, maar dat we mentaal sterk zijn en ondanks de tegenslagen zijn blijven voetballen om uiteindelijk verdiend de zege in de Rijschoolstraat hebben gehouden. Volgende wedstrijd op 20/12 om 21u in Sporthal Rijschoolstraat tegen de leider, ISTb Herent B.


bottom of page