top of page

Leerrijk drieluik voor Central B


Afgelopen 2 weken stond Central B voor een belangrijk drieluik met duels tegen 3 ploegen uit de top 5.

Vrijdag 29/11 ging het op bezoek bij de (toen nog) ongeslagen leider WK Beersel. LC B begon slim en snedig aan de wedstrijd en het lukte al snel de 0-1. Beersel bleef domineren maar vond nooit echt een antwoord op de perfecte organisatie bij LC. En wanneer er weer dom balverlies geleden werd counterde Central zich op een 0-2 voorsprong. Het bleef een gesloten partij, maar net voor de rust lukte het Beersel dan toch de aansluiting te maken na minder scherp verdedigen.

Na de koffie zelfde spelbeeld. Central stond goed en liep –na al 2 grote kansen gemist te hebben- toch uit naar 1-3. Beersel bleef moedig aanvallen maar had wat meeval nodig. Door een aarzeling in de Central defensie werd het 2-3 en de rebound van een goed afgeweerde vrije trap viel gelukkig in de voeten van een thuisspeler en plots was het wel 3-3. Central was het momentum kwijt en Beersel maakte de enige goed uitgespeelde kans van de wedstrijd koelbloedig af (4-3). Central nam over, creëerde nog 3 dotten van kansen maar vergat deze te benutten. Op het einde profiteerde de thuisploeg van slecht uitverdedigen (5-3).

Maandag 2/12 trok Central B naar Brussel het ervaren Complex partij te geven, een vaste klant in de top regionen van 1e prov. Na een foutje bij de thuisploeg profiteerde onze jongens meteen (0-1), maar dat was dan ook het enige lichtpunt van die eerste helft. Complex speelde Central volledig weg met behulp van een uitstekend meevoetballende goalie. Onze jongens vonden geen antwoorden en met de rust stond het 5(!!!)-1, zonder twijfel de slechtste helft van het LC B seizoen. Na de rust probeerde onze jongens toch nog het vuur er in te krijgen, al werd het meteen 6-1 na alweer zwak verdedigen. De moeilijke zaal, lichte bal en ervaren tegenstander… neen, het werd niet de Central avond. Toch leek het vuur even op te flakkeren, Central knokte zich tot 6-3, maar hier bleeft het bij. Complex lukte nog de 7-3 op de counter, een totale off day voor LC B. Afgelopen vrijdag (6/12) stond er dan een thuis duel op het programma voor Central B. Toeternitoe Oetingen kwam op bezoek en één ding was zeker, mocht LC B zijn plaats in de top 5 willen behouden moest er absoluut gewonnen worden. LC B vatte de koe bij de horens en het kwam al snel 1-0 voor. De bezoekers hadden het balbezit maar de kansen waren toch voor de thuisploeg. Maar als bij wonder bleef het 1-0 en dan is er een ongeschreven wet in het voetbal… Toeternitoe benutte één van zijn weinig kansen, 1-1 aan de rust. Na de rust lukte het dan toch voor LC B om zijn duivels te ontbinden. De kansen werden deze keer wel benut en onder leiding van de jarige VL walste de thuisploeg over Toeternitoe over. Zo bekroonde LC B een zéér volwassen wedstrijd met een knappe 8-1 zege. Een pak slaag voor Toeternitoe en het had eigenlijk zelfs nog meer kunnen zijn. LC B pakt dus 2 op 6, maar vooral tegen leider WK Beersem verdiende onze jongens meer. Bij Complex Brussel kregen we een lesje zaalvoetbal en waren we kansloos. Het leert dan iedereen in deze reeks van elkaar kan winnen, maar met 4 punten achter op leider Beersel is alles verre van gespeeld!


bottom of page