top of page

Leuven Central A – CSK Everberg A 8-3


Op Sinterklaasdag trad de A-ploeg in zijn thuisarena te Heverlee aan tegen middenmoter CSK Everberg om er het maximum van de punten te verdedigen. Wie voor het seizoen bij de bookies had ingezet dat we in december nog steeds het maximum van de punten zouden hebben, had hier een aardige duit aan over gehouden. Ons scoutingsapparaat kondigde Everberg aan als een stevig team met een aantal vinnige spelers, met als speerpunt hun kapitein en zijn dodelijke linkervoet. We waren dus gewaarschuwd.

Leuven trad aan met Captain Jappe als vanouds in doel; Flo, Jakke en nieuw gezicht Joren namen het defensieve luik voor hun rekening en Wannes, Boerke Bas en sluipschutter Nico zouden voor doelpunten moeten zorgen. We misten dus routiniers Ruup en Kinge vanachter, we hopen hen snel te recupereren.

Everberg begon zeer scherp met veel beweging en positiewissels, en dit was toch wel even schrikken voor de thuisploeg die naar adem hapte. De bezoekers brachten hun kapitein enkele keren in stelling, maar Jappe keepte een sterke match en wist de salvo torpedo’s die zijn richting werden afgevuurd met bravoure te keren. Leuven overleefde de eerste 10 minuten, en begon te loeren op foutjes bij de steeds ongeduldiger wordende bezoekers. Dit leverde een aantal rake counters op, en na een snelle uitbraak van Wannes kwam de bal bij Flo terecht die Jakke de openingstreffer op een presenteerblaadje aanbood. Een nieuwe counter werd door Flo proper in het net gedeponeerd en ook Bas deed daarna meer dan zijn duit in het zakje door telkens in de rug van de vijandige verdedigingslinie te kruipen en de vriendelijkste landbouwer van Bierbeek en ver daarbuiten kon de doelman dan ook 2x verschalken. Achterin moest Joren in de eerste minuten nog wat zoeken, maar daarna wierp hij zich op als een zeer vinnige en moeilijk te verschalken verdediger. Klasse ook hoe hij in balbezit steeds de ruimte opzocht en daarbij een vast aanspeelpunt werd in onze aanvallen. Alsof hij al jaren meedraait. Zo’n spelers zien we graag komen, proficiat dan ook aan hoofdscout Larry voor deze aanwinst. Rusten gingen we met 4-0, enigszins overdreven cijfers maar geen Leuvenaar die daar een traan voor liet.

Tijdens de rust werd geopperd dat enkel een snel tegendoelpunt ons nog parten zou kunnen spelen. Dat gebeurde niet. Er werden namelijk meteen 2 tegendoelpunten geslikt. De gevaarlijke kapitein wist zich eerst, weliswaar met een knappe actie, veel te gemakkelijk te ontdoen van 2 Leuvenaars om daarna Jappe te kloppen met een gekruiste punter; 2 minuten daarna kon hij veel te gemakkelijk wegdraaien van Bas om met een afgeweken bal de 4-2 op het bord te zetten. Terug spanning in de wedstrijd, dit tot groot ongenoegen van de thuissupporters. Op zo’n momenten moet er dan iemand rechtstaan. En die iemand was vandaag ons woelwater Wannes Roels: eerst trapte hij na een knappe actie de bal in de kruising, daarna knalde hij een vrije trap van ver door een bos van benen laag in de hoek binnen. Central op rozen, maar topschutter Nico stond nog niet op het blad. Onze bebaarde spits kon het allemaal niet meer aanzien dat anderen met de glorie gingen lopen en dacht: als die Wannes in de pin kan schieten, dan kan ik dat zeker ook. Zo gezegd zo gedaan, alleen spatte de bal uiteen op de binnenkant van de kruising. Pech gehad, ware het niet dat Jakke goed gevolgd was en Nico het leder terugbezorgde zodat hij zijn astronomisch hoge doelpuntentotaal dit seizoen nog wat kon aandikken. Central freewheelde de wedstrijd uit en beide teams wisten nog eenmaal te scoren. Zeggen en schrijven 8-3 voor de Leuvenaars die zo hun maximum van de punten behouden na een zwaarbevochten maar al bij al verdiende zege. Op naar Atlas Leuven, binnen 2 weken in Boutersem.

Tijdens de gezellige kout na de match in de kantine bleek dat vastgoedmagnaat Larry bezig is met het opkopen van alle huizen in het gehucht Houwaart. Ooit wordt hij daar nog burgemeester, mark my words!

Speciaal woord van dank aan Yannis, onze afgevaardigde. De jongeman offert zijn vrijdagavonden tegenwoordig op aan onze matchen, en werpt zich meer en meer op als onze lucky charm. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe waardevol vrijwilligers zoals hij zijn. Hulde!


bottom of page